Scorebord

Houd een ledentevredenheidsonderzoek via het KNLTB Onderzoeksportal!

Vitale verenigingen kenmerken zich door een sterke organisatie, een toekomstbestendige accommodatie en een hechte verenigingscultuur. Daarbij is het cruciaal dat verenigingen leden betrekken bij veranderingen. Hoe denken de leden over de sfeer op de vereniging, wat vinden ze van de accommodatie en zijn ze tevreden over de lessen die worden aangeboden?

De KNLTB heeft daar een tool voor om dit eenvoudig uit te vragen bij de leden: het KNLTB Onderzoeksportal!

We begonnen vorig jaar met één vragenlijst, maar het Onderzoeksportal is nu uitgebreid met een tweede vragenlijst. Een standaard ledentevredenheidsonderzoek, en een custom ledentevredenheidsonderzoek. Dit laatste onderzoek is door verenigingen zelf op maat te maken voor de leden.

In het Onderzoeksportal komen alle antwoorden van de leden binnen, in een overzichtelijk dashboard en worden deze direct afgezet tegen verschillende benchmarks. Een groot voordeel is dus dat je niet alleen inzicht krijgt in wat jouw eigen leden vinden, je hebt ook de mogelijkheid de resultaten te vergelijken met andere verenigingen. De uitkomsten van het onderzoek kunnen verenigingsbestuurders de juiste handvatten geven om hun koers te bepalen en gericht beleid te maken voor de toekomst.

Meer informatie over het Onderzoeksportal én een instructievideo vind je op deze pagina op Centrecourt.