Oldstars 2

Nationale Beweegweek: doe mee met OldStars tennis

Van 8 tot 12 mei 2023 organiseert het Ouderenfonds met OldStars de Nationale Beweegweek. Het moment om als vereniging een beweegactiviteit, bijvoorbeeld in de vorm van OldStars Tennis, te organiseren voor ouderen.

Tijdens de Nationale Beweegweek wil het Ouderenfonds ouderen in beweging brengen. Ze roepen dan ook beweegprofessionals, vrijwilligers, maar ook verenigingen op om in hun eigen plaats beweegactiviteiten te organiseren. Doen jullie als vereniging ook mee? Je kan jouw beweegactiviteit aanmelden bij het Ouderenfonds. Ook kan je gebruik maken van een toolkit met inspiratie, tips en communicatiemiddelen.

OldStars tennis

Steeds meer ouderen willen blijven sporten, maar doen het niet (meer). Dit komt niet alleen door fysieke ongemakken, maar ook doordat er onvoldoende passend aanbod te vinden is. Ouderen benaderen sport en bewegen namelijk op een andere manier. Het gaat ze niet zozeer om het competitie-element en het gevoel van winnen, maar juist om het ontmoeten en meedoen. Daarom biedt de KNLTB in samenwerking met Het Nationaal Ouderenfonds het project 'OldStars tennis' aan.

Met het programma OldStars tennis geven wij ouderen de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Ze zijn op zoek naar een aangepaste spelvorm en ze willen naast de spelvorm ook beweegvormen en sociale activatie terugzien in hun aanbod.

Starten met OldStars tennis op jouw vereniging

Wil jij op jouw vereniging ook starten met OldStars tennis, dan kun je ondersteuning krijgen vanuit het Ouderfonds. Zij helpen onder andere bij het bepalen van de doelgroep, een opleiding, PR-ondersteuning en promotiematerialen. Dit is mede afhankelijk van de spreiding in de regio, de capaciteit op landelijk niveau en de inzet en wensen van de vereniging. Heeft jouw vereniging interesse in OldStars tennis? Stuur een e-mail naar verenigingsondersteuning@knltb.nl.