Vrouw Ontvangt

Indeling KNLTB Voorjaarscompetitie bekend!

Vandaag is de indeling van de KNLTB Voorjaarscompetitie 2023 gepubliceerd op MijnKNLTB en in de ClubApp. Bijna 35.000 tennis- en padelteams gaan in april de baan op om wedstrijden te spelen tegen teams van andere clubs. Klik hier voor de indeling van de tenniscompetitie. Ook de indeling voor de Voorjaarscompetitie Padel is bekend, klik hier. 

Aan de slag!

Nu de indeling bekend is kunnen competitieleiders aan de slag met de organisatie van de Voorjaarscompetitie op de club. Hieronder hebben we de belangrijkste acties op een rijtje gezet:

1. Controleer de spelers van jouw teams

Vanaf dit jaar worden alle spelers vanuit jouw teamopgave bij de inschrijving automatisch overgenomen in de teams op MijnKNLTB. Controleer dus goed of je nog spelers wil wijzigen, toevoegen of verwijderen. Gebruik hiervoor dit stappenplan.

Let op: teams binnen dezelfde klasse worden door MijnKNLTB automatisch genummerd op basis van teamgemiddelde. Het kan dus voorkomen dat jouw teams een ander teamnummer hebben dan bij de inschrijving. Je kunt dit wijzigen door spelers te verwijderen en opnieuw toe te voegen.

2. Informeer jouw competitiespelers

Ook de teams van jouw vereniging of centrum kunnen vanaf vandaag de indeling van de Voorjaarscompetitie vinden op MijnKNLTB. Informeer jouw spelers erover, zodat zij weten tegen wie ze het straks moeten opnemen op de tennisbaan of in de padelkooi.

Als competitieleider ben jij niet alleen verantwoordelijk voor de organisatie van de competitie, je bent ook het eerste aanspreekpunt voor jouw competitiespelers. Ze kunnen met alle vragen over de competitie bij jou terecht. Handig om dit ook aan jouw spelers te laten weten!

3. Uitnodigen van teams

Uiterlijk 8 dagen vóór de eerste speeldag nodig je teams uit via MijnKNLTB. Als je bij de teamopgave (nog) geen aanvoerder hebt toegekend, dan kun je tijdens het uitnodigen een aanvoerder aanwijzen om uitslagen in te voeren. De contactgegevens van de aanvoerder worden uit de ledenadministratie overgenomen in de wedstrijddetails. Zijn de gegevens niet meer actueel? Vraag dan de ledenadministrateur om dit aan te passen.

4. Dispensatie aanvragen

Wil een speler voor meerdere teams uitkomen (bij één of twee clubs) waarbij het teamgemiddelde conform de klassenvolgorde meer dan 2,0 punten verschilt? Dan is hiervoor dispensatie nodig. Is het verschil kleiner dan 2,0 punten? Dan is dispensatie niet nodig, ook niet als het gaat om teams van verschillende clubs.

Dispensatie kan door de competitieleider worden aangevraagd via MijnKNLTB. In de handleiding ‘Aanvragen dispensatie’ is stap voor stap uitgelegd hoe je de aanvraag indient. Aanvragen kunnen tot uiterlijk 1 april worden ingediend. Lees hiervoor eerst onderstaande voorwaarden goed door.

In de jeugdcompetities mogen altijd meerdere spelers worden opgesteld die één jaar jonger en/of één jaar ouder zijn dan de vastgestelde leeftijd. In zo'n geval kan voor die spelers competitiedispensatie worden aangevraagd. Klik hier voor meer informatie over competitiedispensatie. 

5. Een baanschema maken

Zorg voor een overzichtelijk baanschema per competitiedag, zodat alle competitieteams van jouw club weten waar ze aan toe zijn als ze thuis spelen. Nieuwsgierig hoe je een goed baanschema maakt? Bekijk dan dit webinar. Hierin komt het maken van een baanschema aan bod (vanaf minuut 22).  

6. Ballen uitreiken

Zorg ervoor dat voor de start van de competitie alle teams genoeg ballen hebben voor alle wedstrijden die ze thuis spelen.

Tenniskids competitie

Ook de indeling van de Tenniskids Voorjaarscompetitie staat online. Bijna 3.600 Tenniskids teams maken zich op voor één van de leukste periodes van het tennisseizoen. Om over een aantal weken soepel van start te kunnen gaan, hebben we ook de belangrijkste acties voor de jeugdfunctionaris op een rij gezet:

  1. Informeren van de competitiespelers (en hun ouders);
  2. Het eventueel toevoegen van spelers aan gereserveerde plekken in Rode en Oranje teams;
  3. Aanvangstijden invoeren voor de Rode en Oranje competitie en uitnodigen van teams voor de Groene competitie;
  4. Het eventueel aanvragen van competitiedispensatie. Ook na de indeling is dit nog mogelijk.

Vragen?

Voor de veelgestelde vragen en antwoorden over de competitie, klik hier. Kom je er echt niet uit? Stuur dan een e-mail naar: wedstrijdpadel@knltb.nl (padel) of wedstrijdtennis@knltb.nl (tennis).