Statiegeld Blik Afbeelding

Als sportvereniging extra geld sparen voor je club: zo doe je dat met blikjes!

Extra geld ophalen voor je club? Dat is vanaf 1 april 2023 mogelijk. Veel sportclubs spaarden al een tijdje statiegeldflesjes en haalden zo geld op. Vanaf april kunnen sportverenigingen ook blikjes met statiegeld innemen.  Het gespaarde statiegeld mag gedoneerd worden aan de eigen vereniging. En dat is ook voor clubs die nog niet meedoen interessant!

Er zijn al meer dan 3.000 sportverenigingen die nu statiegeldflesjes innemen. Sommige sparen hier jaarlijks tot wel €2.500,- mee. Vanaf 1 april komen hier ook statiegeldblikjes bij. De sportverenigingen die al statiegeldflessen innemen hoeven hier verder niets voor te doen. De blikjes kunnen namelijk in dezelfde innamebakken én inleverzakken worden verzameld. Om leden te informeren, ontvangen sportverenigingen nieuwe communicatiematerialen. Denk aan posters en stickers voor op de innamebakken.

Sportverenigingen die willen starten met het inzamelen van flesjes en blikjes met statiegeld kunnen zich gratis registeren bij Statiegeld Nederland.