VCL/VTL

Wijziging naamgeving VCL / VTL naar Competitieleider / Toernooileider en cursusinformatie

De Verenigingscompetitieleider (VCL) en Verenigingstoernooileider (VTL) houden zich bezig met de organisatie van competities en toernooien en zijn van grote waarde binnen iedere club. De huidige functietitels dekken echter niet meer volledig de lading, omdat ook steeds meer zelfstandige centra wedstrijden organiseren. Daarnaast is padel explosief gegroeid, waardoor er bij veel clubs verschillende personen verantwoordelijk zijn voor het organiseren van de sporten tennis en padel.

Om de juiste vrijwilligers te kunnen bereiken en nog persoonlijker en relevanter te communiceren is daarom besloten om onderscheid te maken tussen vier rollen: Competitieleider Tennis, Competitieleider Padel, Toernooileider Tennis en Toernooileider Padel.

Wat betekent dit voor jouw club?

Clubs met alleen tennis of padel
Voor verenigingen en zelfstandige centra die alleen tennis of padel aanbieden, is er geen verdere actie nodig. Alle functionarissen zijn door ons in het ledenadministratiepakket automatisch omgezet van VCL naar Competitieleider Tennis of Competitieleider Padel. De functie VTL is omgezet naar Toernooileider Tennis of Toernooileider Padel.

Clubs met tennis en padel
Voor verenigingen en zelfstandige centra die zowel tennis als padel aanbieden, is wel een actie nodig. Alle functionarissen zijn door ons in het ledenadministratiepakket automatisch omgezet van VCL naar Competitieleider Tennis én Competitieleider Padel. Aan iedere VTL hebben we de rollen Toernooileider Tennis én Toernooileider Padel toegekend.

Controleer zorgvuldig of voor iedere VCL en VTL de juiste rollen zijn toegekend. Overleg indien nodig met het bestuur of de vrijwilliger zelf. Doorloop onderstaande stappen om te zorgen dat jouw functionarissen de juiste informatie ontvangen vanuit de KNLTB:

Competitieleider

  • Organiseert een VCL alleen de tenniscompetitie? Beëindig dan de rol van Competitieleider Padel.
  • Organiseert een VCL alleen de padelcompetitie? Beëindig dan de rol van Competitieleider Tennis. 
  • Organiseert een VCL zowel de tennis- als padelcompetitie? Dan is er voor deze functionaris geen verdere actie nodig.

Toernooileider

  • Organiseert een VTL alleen tennistoernooien? Beëindig dan de rol van Toernooileider Padel.
  • Organiseert een VTL alleen padeltoernooien? Beëindig dan de rol van Toernooileider Tennis. 
  • Organiseert een VTL zowel tennis- als padeltoernooien? Dan is er voor deze functionaris geen verdere actie nodig.

Inschrijving basiscursussen Competitieleider en Toernooileider geopend

Als Ledenadministrateur kun je vanaf vandaag geïnteresseerde leden inschrijven om een basiscursus Competitieleider en/of Toernooileider te volgen in maart, april of mei. Op deze pagina vind je alle informatie over de cursussen, waaronder de cursusdata, die je kunt doorsturen aan leden die een cursus willen volgen. De cursuskosten bedragen €25,- per cursist. Leden inschrijven voor een updatecursus (verlengen certificaat na 5 jaar) kan gedurende het hele jaar.

Nieuw: Cursussen Competitieleider Padel en Toernooileider Padel

Vanaf vandaag bieden we ook specifieke cursussen aan voor functionarissen van verenigingen en padelcentra die alleen padelcompetities of padeltoernooien willen organiseren. De cursussen Competitieleider Padel en Toernooileider Padel zijn e-learnings, die op ieder moment te volgen zijn. Als Ledenadministrateur kun je geïnteresseerde personen inschrijven via de cursusboeker. De cursuskosten bedragen €25,- per cursist. Klik hier voor meer informatie.