Dames dubbel high five

Voorjaarscompetitie 2023: uitleg landelijk en regionaal aanbod

Eind oktober is het aanbod van de Voorjaarscompetitie 2023 gepubliceerd. Het aanbod is opgesplitst in een landelijk en regionaal overzicht. De afgelopen weken hebben we hier een aantal vragen over gekregen. Daarom geven we hieronder graag extra toelichting en duidelijkheid over het aanbod van het voorjaar 2023. 

Het aanbod van de Voorjaarscompetitie bestaat altijd uit een landelijk aanbod aangevuld met een aantal regionale soorten. Door jaarlijks een overzicht per provincie te maken, werd dit door clubs geïnterpreteerd als regionaal aanbod. Om deze interpretatie weg te nemen is er dit jaar voor gekozen om het landelijk aanbod en het regionale aanbod in twee aparte overzichten te zetten. Deze wijziging leidt wel tot vragen bij een aantal VCL's, bijvoorbeeld wat er gebeurt met de reistafstanden.

Het antwoord is: er verandert dus eigenlijk niets. De competitie bestond altijd al uit een landelijk aanbod aangevuld met regionale soorten. Het verschil zit in hoe het aanbod is weergegeven.

Daarnaast is het uitgangspunt bij het indelen van de competities altijd om er naar te streven de reisafstanden zo klein mogelijk te houden. Ook bij het indelen van de Voorjaarscompetitie blijven we ons dus focussen om zo dichtbij mogelijk in te delen. 

Aanbod Voorjaarscompetitie 2023

Hieronder vind je verschillende overzichten van het aanbod van de Voorjaarscompetitie Tennis 2023. Deze overzichten zijn na publicatie nog enkele keren op details gewijzigd. Download dus nu de meest recente versie. 

  • Klik hier voor het Aanbod Voorjaarscompetitie 2023 - Senioren Landelijk 
  • Klik hier voor het Aanbod Voorjaarscompetitie 2023 - Senioren Regionaal 
  • Klik hier voor het Aanbod Voorjaarscompetitie 2023 - Jeugd

Wijzigingen in competitiesoorten

In het aanbod van de Voorjaarscompetitie 2023 (landelijk en regionaal) zijn er een aantal soorten aangepast of gewijzigd. Deze gewijzigde of aangepaste soorten zijn in beide overzichten oranje gemarkeerd. Welke soorten er precies zijn aangepast, vind je in dit overzicht