Cover CC 02 2022 reguliere editie

Tweede editie Centre Court Magazine van 2022: Meet & Play!

Vanaf vandaag ontvangen verenigingen de tweede editie van Centre Court Magazine van 2022, met als onderliggend thema Meet & Play: ontmoet elkaar en ga de baan op, op welke manier dan ook. En vooral: geniet ervan!

In dat opzicht hebben we ook deze keer een zeer interessant hoofdinterview, met niemand minder dan Richard Krajicek. De directeur van het ABN AMRO Open bereidt zich voor op de vijftigste editie van het toernooi in Ahoy, natuurlijk ook een uitgelezen plek om elkaar te ontmoeten en samen van tennis te genieten. Niet voor niets is tijdens het toernooi in Rotterdam ook de aftrap van de KNLTB Congresweek. In de laatste drie maanden vóór het toernooi is de toer­nooidirecteur drukbezet, maar hij nam uitgebreid de tijd om met Centre Court van gedachten te wisselen over de staat van het Nederlandse tennis, de betekenis van het ABN AMRO Open, het belang van sport en bewegen en de rol van verenigingen daarbij, en nog veel meer.

Zoals gezegd gaat het in dit nummer veel over Meet & Play. Ons platform Meet & Play komt tegemoet aan de behoefte van spelers om zelf te kiezen waar en wanneer ze willen spelen en dat direct via hun telefoon te regelen. Én op die manier kunnen meer mensen kennismaken met onze verenigingen. In deze editie van Centre Court Magazine komen meerdere verenigingen aan het woord die deze stip al nadrukkelijk op de horizon hebben gezet. Zo draait één artikel om Racketclub Westerbork en Tennis­ en Padelvereniging Tautenberg, die zich heel bewust voorbereiden op de toekomst, zoals met de digitalisering van het toegangssysteem tot hun park. Maar ook Tennis ­en Padelvereniging De Kreilen in Oudega is een interessant voorbeeld. Daar ontvangen ze, onder andere met Meet & Play, veel nieuwe mensen op hun park en spannen zij zich dagelijks in om deze spelers welkom te heten en te leren kennen. Bij TC de Harremaat in Voorthuizen zoeken ze bewust de balans tussen leden en boekers via Meet & Play. Beide doelgroepen willen zij naar wens bedienen.

Ook gebruikmaken van data, analyses en meetbare resultaten is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met toekomstbestendig beleid. In dit opzicht mag TV Wilnis gerust een voorloper genoemd worden. Zij hebben beleid voor de komende jaren vooral vormgegeven op basis van het OGSM­model (Objectives, Goals, Strategies en Measures). Cijfers, voornamelijk verkregen vanuit Club Analytics, bieden de vereniging helder inzicht in de huidige situatie en maken duidelijk waar bijgestuurd kan worden. Vanuit de KNLTB kunnen het ledentevredenheidsonderzoek en de Survey Portal nieuwe inzichten opleveren. TV Wilnis vertelt hoe er precies gewerkt wordt. Erg interessant!

Natuurlijk mag in deze editie jeugd niet ontbreken. Nieuwe jeugdleden werven is belangrijk, maar vooral jeugdleden behouden is dé uitdaging waar veel verenigingen voor staan. Passend wedstrijd­aanbod, de Vriendjesmaand, MuurMasters, Tennis Alles­in­1, ideeën voor gezellige, gezamenlijke uitjes – het kan allemaal helpen om jeugd aan je vereniging te binden en dus te behouden. LTV Maarn en in het bijzonder tennisleraar Bart Matthee zijn hier heel actief mee bezig. Hun verhaal is een unieke bron van inspiratie.

In de speciale editie van Centre Court Magazine voor leraren gaan we dieper in op het licentiebeleid voor leraren. Het cursusaanbod breidt nog steeds uit, er komen meer en meer laagdrempelige mogelijkheden voor leraren om binnen Permanente Ontwikkeling licentiepunten te halen. Dat is mooi, maar er zijn dus ook steeds minder goede redenen om als leraar zonder licentie op de baan te staan. De KNLTB legt in dit magazine uit waarom het er daarom, in het belang van tennis en padel, nadrukkelijker op wil toezien dat actieve leraren daadwerkelijk een geldige licentie hebben. Ook de S- en de T-licentie komen aan de orde. De recente groei van tennis en padel vraagt simpelweg om meer leraren. Daarom heeft de bond het voor leraren in opleiding en leraren met een verlopen licentie eenvoudiger gemaakt om (weer) aan de slag te gaan.

Veel leesplezier!