Klasse Kantine

Doe je club een Klasse Kantine cadeau

Een fijne, sfeervolle kantine of horecagelegenheid maakt de tennisvereniging tot een plek waar leden zich thuis voelen en waar ze graag hun tijd doorbrengen. Sportieve prestaties worden hier onder het genot van een lekker drankje of hapje aangevuld met sociale momenten die het verenigingsgevoel versterken. Bij veel verenigingen zal het draaien van de kantine niet probleemloos verlopen of de aandacht kunnen krijgen die het verdient. Al is het alleen maar door de druk die op vrijwilligers staat. Klasse Kantine is een concept voor kantine en clubhuis dat hier op inspeelt. “Als wij ons bij verenigingen voorstellen, komen we eigenlijk een cadeautje brengen”, aldus Jan-Willem Bakker van Klasse Kantine. 

Wat is het? 

“Klasse Kantine is een concept waarbij je aan de ene kant vele malen gunstiger inkoopt, maar vooral ook de mogelijkheid hebt om je kantine beter, leuker, lekkerder, gezelliger en gezonder te maken. En dan vooral met niet teveel inspanning. Het concept is zo dat je heel leuke dingen tevoorschijn kunt toveren zonder dat horeca-ervaring nodig is. We bieden een menukaart met kwalitatief goede producten tegen super schappelijke prijzen. verenigingen staan er vrij in wat ze hiervan willen afnemen. Het kan variëren van een heel lekkere tosti tot aan complete plate service of buffetten voor feesten en toernooien. Onze groothandel heeft 5 koks in dienst die de producten bedenken en voorbereiden. Daarachter zit een groep met 100 ervaren restaurants. Vrijwilligers hoeven in feite alleen het knopje van de oven of magnetron in te drukken. Het wordt zo toegankelijk aangeboden dat zelfs een vereniging met alleen vrijwilligers het kan.” 

Wat zijn de voordelen? 

“Je kantine krijgt een ware kwaliteitsinjectie. De gunstige inkoop is natuurlijk van toegevoegde waarde. Een club bespaart al snel minstens 5.000 euro per jaar en dat zien we bij sommige verenigingen oplopen tot wel 30.000 euro. Bovendien slaat het concept zo goed aan dat de omzet ook al snel met 20 tot 30 procent oploopt. De kantine wordt gezelliger en sfeervoller en dat houdt leden langer vast of trekt ze aan. Maar een heel groot pluspunt voor verenigingen is dat ze volledig ontzorgd worden. Zo wordt bijvoorbeeld een no-waste beleid nagestreefd. Verenigingen hoeven geen grote hoeveelheden af te nemen en alles kan vacuüm verpakt,  portion packed en geschikt om -opnieuw- in te vriezen afgenomen worden.” 

Hoe werkt het? 

“We helpen verenigingen om het concept uit te rollen binnen hun kantine. We beginnen met een scan van wat ze nu aanbieden en dan volgt meestal een stappenplan op hun eigen tempo. Je wordt lid voor 60 euro per maand. Daarmee heb je als vereniging toegang tot alle inkoop- en uitrolmogelijkheden. Je hebt geen enkele verplichting, dus je lokale leverancier of sponsor kun je binnen het concept gewoon behouden.” 

Wat vinden clubs er van? 

Met de horecagelegenheid van TC Nieuwerkerk, de Leconte Lounge, stond Michael Jongste mede aan de wieg van het uitrollen van Klasse Kantine. Hij is enthousiast. “We wilden de sfeer op het tennispark een boost geven. Dat is gelukt met Klasse Kantine. We kunnen nu topproducten bieden voor een scherpe verenigingsprijs. Alles ziet er perfect uit qua presentatie en we kunnen profiteren van de contacten van Klasse Kantine, ook bij de inkoop van keukenapparatuur. Zonder een kok in huis te hoeven hebben kun je goede maaltijden bieden. We zijn ook erg te spreken over de service, je kunt altijd een snelle reactie verwachten op een belletje of mailtje. Bovendien worden wij en onze vrijwilligers volledig ontzorgd. We hebben geen kantine meer, maar gewoon een leuke en betaalbare horecagelegenheid.” “Daar zijn wij dan weer super blij mee en trots op”, besluit Jan-Willem. 

Wil jouw vereniging meer informatie of direct aan de slag met Klasse Kantine? Ga naar www.klassekantine.nl en neem contact op, of stuur direct een mail aan info@klassekantine.nl