Fair Play still

T.C. Smalhorst werkt actief aan Fair Play beleid

"Dit moet niet binnen onze vereniging gebeuren. Eigenlijk moeten we dit zien te voorkomen. In plaats van eerst afwachten totdat het er is, en dan actie ondernemen met 'wat doen we hier mee'. Het gaf mij een onveilig gevoel, van 'ik wil dit niet binnen de vereniging'".

Anna Jager, penningmeester van tennis- en padelvereniging T.C. Smalhorst, is de initiatiefnemer van het actieve Fair Play beleid binnen de Drentse vereniging.

Om preventief actie te ondernemen voor een veilige sportomgeving, heeft Anna Jager samen met het bestuur een enquête gemaakt en uitgestuurd naar alle leden. Om erachter te komen hoe leden aankijken tegen grensoverschrijdend gedrag. Naar aanleiding van de enquête, zijn de resultaten gedeeld met alle leden. En sindsdien heeft de verenigingswebsite een aparte pagina over Fair Play, informatie over de vertrouwenspersoon en grensoverschrijdend gedrag.

Bewustwording onder de leden

In de video vertelt Jager over het Fair Play beleid binnen de vereniging en hoe dit bewustwording kan creëren onder de leden. "Zeker is het heel goed om bewustwording te creëren. Want ik hoop ook heel erg dat als er iets gebeurd, dat mensen de vertrouwenspersoon of het bestuur durven aan te spreken. Wij hebben het jaarlijks op de agenda en bespreken het tijdens een avond met de ouders. Je moet het bespreekbaar maken. Anders is het gelezen en is het weg", zegt Jager. "En mensen waarbij het toch overkomt, weten dan de weg niet meer. Of zijn dan terughoudend in het melden van iets wat hen schaadt." 

Bekijk de video hieronder voor het volledige interview met de penningmeester van T.C. Smalhorst.

Ga voor meer informatie over Fair Play naar deze pagina.