Starten Met Wedstrijden Spelen

Indeling KNLTB Voorjaarscompetitie 2022 is bekend!

Goed nieuws! De indeling van de KNLTB Voorjaarscompetitie 2022 (tennis en padel) en de Tenniskids Voorjaarscompetitie zijn gepubliceerd op MijnKNLTB en in de ClubApp. Na twee jaar geen Voorjaarscompetitie, kunnen in april ruim 35.000 teams eindelijk weer genieten van het wedstrijdplezier en de gezelligheid tijdens de competitie. Wij kunnen niet wachten!

Aan de slag!

Nu de indeling bekend is kunnen VCL's en Tenniskids Functionarissen aan de slag met de organisatie van de tennis- en/of padelcompetitie op de vereniging. Hieronder hebben we de belangrijkste acties op een rijtje gezet.

1. Informeer de spelers van jouw vereniging

Natuurlijk wil je alle competitiespelers van jouw vereniging op de hoogte brengen van de indeling. Spelers kunnen vanaf vandaag de indeling van de KNLTB Voorjaarscompetitie 2022 bekijken op MijnKNLTB of in de ClubApp. Ook de indeling van de Rode & Oranje competitie vind je op MijnKNLTB. Maandag 7 maart informeren we de spelers over de indeling via de KNLTB Nieuwsbrief, de padel nieuwsbrief en de Tenniskids nieuwsbrief.

2. Voeg de spelers van jouw vereniging toe aan de teams

Wanneer bij de inschrijving alle spelers bij de teams zijn opgegeven dan kan een VCL heel eenvoudig op MijnKNLTB de competitiespelers en aanvoerders toevoegen aan de gepubliceerde teams. Hierdoor heeft de VCL de mogelijkheid om voor de start én tijdens de competitie eenvoudig op één plek alle spelers en teams te beheren. Daarnaast is een groot voordeel voor aanvoerders dat wanneer spelers al aan het team zijn toegevoegd, ze deze niet op de eerste speeldag één voor één handmatig hoeven op te zoeken. Gebruik hiervoor dit stappenplan.

3. Uitnodigen van teams

Uiterlijk 8 dagen vóór de eerste speeldag nodig je teams uit via MijnKNLTB. Als je bij de teamopgave (nog) geen aanvoerder hebt toegekend, dan kun je tijdens het uitnodigen een aanvoerder aanwijzen om uitslagen in te voeren. De contactgegevens van de aanvoerder worden uit de ledenadministratie overgenomen in de wedstrijddetails. Zijn de gegevens niet meer actueel? Vraag dan de ledenadministrateur om dit aan te passen.

Host jouw vereniging een afdeling van de Rode of de Oranje competitie? Voer dan zo snel mogelijk, uiterlijk acht dagen voorafgaand aan de hostdag, de aanvangstijden in op MijnKNLTB. Gebruik hiervoor dit stappenplan.

4. Dispensatie aanvragen (alleen tennis)

Wil een speler voor meerdere teams uitkomen (bij één of twee verenigingen) waarbij het teamgemiddelde conform de klassenvolgorde meer dan 2,0 punten verschilt? Dan is hiervoor dispensatie nodig. Is het verschil kleiner dan 2,0 punten dan is dispensatie niet nodig, ook niet als het gaat om teams van verschillende verenigingen.

Dispensatie kan door de VCL worden aangevraagd via MijnKNLTB. In de handleiding 'aanvragen dispensatie' is stap voor stap uitgelegd hoe je de aanvraag indient. Aanvragen kunnen tot uiterlijk vrijdag 1 april worden ingediend. Lees hiervoor eerst de voorwaarden goed door.

Ondersteuning KNLTB

VCL's en Tenniskids Functionarissen hebben per e-mail alle informatie over de KNLTB Voorjaarscompetitie 2022 ontvangen. Ook hebben we voor hen deze pagina ingericht waar alle informatie te vinden is die je nodig hebt bij de organisatie van de competitie op jouw vereniging. Denk hierbij aan stappenplannen of handige artikelen. Daarnaast hebben we alle veelgestelde vragen en antwoorden over de competitie voor je op een rijtje gezet. Klik hier om ze te bekijken.