Jongens dubbel backhand gravel

Aanvraag toernooien zomer 2022 geopend!

Vanaf vandaag kun je als VTL via MijnKNLTB tennis- en/of padeltoernooien aanvragen voor de zomerperiode 2022 (5 april tot en met 30 oktober 2022). Veel verenigingen zijn in het najaar namelijk bezig met het samenstellen van het wedstrijdaanbod voor het komende jaar. Bepaal, eventueel in overleg met het bestuur van jouw vereniging wanneer én voor welke doelgroep(en) je volgend jaar een toernooi organiseert.

Om de aanvraag van toernooien zo eenvoudig mogelijk te maken hebben we alle aangevraagde toernooien van afgelopen zomer (m.u.v. padeltoernooien) gekopieerd naar 2022 en voor je klaargezet. Controleer de gegevens goed voordat je je toernooi definitief aanvraagt. Deze klaargezette aanvragen staan op MijnKNLTB onder 'Actuele aanvragen'.

De aanvraagperiode loopt tot en met zondag 12 december 2021. Daarna beoordelen we alle aanvragen en worden de conceptkalenders opgesteld. Wanneer een betreffende aanvraag niet in de kalender past, word je hierover in januari geïnformeerd. Begin februari worden de conceptkalenders gedeeld, voordat de definitieve toernooikalenders worden opgemaakt. 

Toernooilandschap: ontdek alle mogelijkheden 

Er zijn veel verschillende soorten toernooien, maar welk toernooi past nou het beste bij jouw vereniging? Elke vereniging is anders, dus voordat je een toernooi gaat organiseren, adviseren we je om eerst onderstaande vragen te beantwoorden:

  • Voor welke doelgroep wil je een toernooi organiseren? Senioren of junioren? Starters, gevorderden of topspelers?
  • Voor welke leeftijden organiseer je een toernooi?
  • Wat is de duur van je toernooi? Een week, een weekend of een dag?

Ben je nieuwsgierig naar het volledige toernooilandschap tennis en padel? Klik hier voor een overzicht van alle toernooisoorten; voor iedere doelgroep is er een passend toernooi.

Nieuw! Keuze in ondersteuning bij open toernooien

De rol van Toernooicoach wordt op het gebied van ondersteuning verder doorontwikkeld om beter aan te sluiten bij de behoefte van toernooileiders. Om deze reden kun je dit jaar bij de aanvraag van een toernooi kiezen tussen een Toernooicoach of Helpdesk als ondersteuning:

  • Ben je een nieuwe of minder ervaren toernooileider? Kies dan voor een Toernooicoach. Een Toernooicoach biedt actieve ondersteuning bij de organisatie van jouw toernooi. Hij ondersteunt je bij het opstellen van de bijzondere toernooibepalingen, de plaatsing en loting en het juist toepassen van het Toernooireglement. 
  • Ben je een ervaren toernooileider? Kies dan voor de Helpdesk. De Helpdesk is een passieve ondersteuning en als toernooileider kun je het toernooi zelfstandig organiseren. Bij eventuele vragen kun je altijd contact opnemen met de Helpdesk. 

Hulp nodig?

Klik hier voor alle informatie die je nodig hebt bij de aanvraag van jouw toernooi. Op de pagina downloads vind je o.a.  handige stappenplannen, de goedkeuringscriteria en een overzicht van de Toernooiafdracht. Ook hebben we de veelgestelde vragen over de organisatie van toernooien overzichtelijk voor je op een rijtje gezet.