Menzis Boog Met Kids Tenniskids@School

Honderden kinderen sluiten Menzis Tenniskids@school project feestelijk af

Vandaag hebben ruim 400 kinderen van basisscholen uit de regio Wageningen gezamenlijk op het parkeerterrein van zorgverzekeraar Menzis in Wageningen getennist. Een week eerder werd er ook al door ruim 450 kinderen van basisscholen uit Veendam fanatiek getennist op het Museumplein in Veendam. De KNLTB en Menzis organiseerden, met behulp van Sportservice Wageningen, Veendam Beweegt en de lokale tennisverenigingen, in beide steden een evenement voor de kinderen ter afsluiting van hun deelname aan het Menzis Tenniskids@school project. Dit project is bedoeld om kinderen in beweging te krijgen en hen in aanraking te laten komen met de tennissport.

In het voorjaar maakten honderden kinderen van basisscholen uit Veendam en Wageningen tijdens hun gymles kennis met tennis. Vanwege de coronamaatregelen kon destijds het slotevenement niet plaatsvinden, daarom werd er vandaag in Wageningen en op 24 september in Veendam alsnog een feestelijk evenement georganiseerd voor de kinderen. Met een aantal toffe dansmoves ging het event van start. Na een gezamenlijke warming-up, werden de kinderen over de tennisbanen verdeeld en werd er enthousiast getennist. Zo konden de kinderen samen sporten en laten zien wat ze tijdens het project hebben geleerd.

100.000 kinderen in beweging

Jaarlijks worden er ongeveer 100.000 kinderen bereikt met Menzis Tenniskids@school. In het Menzis Tenniskids@school project worden kinderen letterlijk in beweging gebracht. Kinderen maken via het project kennis met Tenniskids, het tennisprogramma van de KNLTB voor kinderen tot en met 12 jaar. Het doel van Menzis Tenniskids@school is om kinderen enthousiast te maken voor de tennissport, zodat zij doorstromen naar het Tenniskids programma op de vereniging en hierbij structureel gaan bewegen.