Tennisbaan Verlicht (2)

Energieprijzen stijgen, verduurzaam je accommodatie

Het zal niemand ontgaan zijn, de energieprijzen stijgen snel. Enkele veelal internationale factoren leiden tot chaos op de energiemarkt en sterke prijsstijging. Zo is er veel minder gastoevoer uit Azië en het Midden-Oosten, levert Rusland minder gas dan voorheen aan de Europese Unie en is de productie in eigen land flink afgenomen vanwege de situatie in Groningen. Dat drijft ook de stroomprijzen op, omdat stroom voornamelijk wordt opgewekt in gasgestookte centrales. Ook verenigingen gaan dit de komende tijd merken. Het is een extra reden om goed na te denken over verduurzaming van de accommodatie. Tennisverenigingen kunnen daarbij hulp en ondersteuning krijgen van SportStroom, partner van de KNLTB.

De gasprijs is in een jaar gestegen van 19 naar 62 cent, de hoogste prijs ooit. Bij de stroomprijs was in het afgelopen jaar sprake van een stijging van 5 naar 12 cent per kWh, de hoogste prijs sinds 2009. Bovendien is de piek nog niet in zicht. Verduurzaming van de accommodatie kan de energierekening flink verlagen. Bovendien; bij hogere energieprijzen verdien je de investering in verduurzaming sneller terug.

Verduurzaming van het tennispark kan op verschillende vlakken, waarbij vooral zonnepanelen en ledverlichting bekende en populaire opties zijn. Ga je daadwerkelijk aan de slag met verduurzaming, dan zijn ook zaken als financiering, subsidies en analyse van je huidige energieverbruik belangrijk. SportStroom kan bij al deze elementen helpen. SportStroom is tevens in het kader van de Routekaart ‘Verduurzaming sportverenigingen’ één van de uitvoerende partners van NOC*NSF en in die hoedanigheid betrokken bij de gratis verduurzamingstrajecten die de Sportkoepel beschikbaar stelt.

Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie, neem dan contact op met SportStroom via contact@sportstroom.nl.