Muurmastersshoot Amsterdam Tennisclubelzenhagen 39

De MuurMasters blazen de tennismuur nieuw leven in!

De tennismuur is dé plek waar kinderen in hun fantasie een wedstrijd tegen Roger Federer spelen of waar ze hun eigen spel met eigen regels creëren. Waarom er dan toch zo weinig gebruik wordt gemaakt van de tennismuur? Omdat we de muur een beetje zijn vergeten de laatste jaren. En dat is zonde. Want net als een voetbalpleintje zorgt een oefenmuur voor het verbeteren van de techniek van kinderen én voor verbinding. Een ideaal middel om jeugdleden te behouden én te werven. Daarom start de KNLTB het initiatief ‘MuurMasters’.

De muur mist nooit, komt altijd opdagen, is geduldig en liegt niet. Kortom: de muur is de ideale trainingspartner. Zeker voor kinderen. Ze maken er nieuwe vrienden, beleven er spannende avonturen en terwijl ze spelen verbetert ook nog eens hun conditie, werken ze ongemerkt aan hun reflexen, concentratie en timing.

Het MuurMasters team

De tennismuur wordt weer cool, dankzij de hulp van MuurMasters Stephanie, Shon en Ronald. Zij zorgen ervoor dat de muur fraai beschilderd wordt, ze hebben tips voor leuke oefeningen, delen toffe challenges en laten zien hoe je de muur zélf kunt pimpen. Zodat de kinderen de muur opnieuw ontdekken en zullen omarmen als hun nieuwe beste vriend.

Pimp jouw tennismuur

De MuurMasters dagen tennisverenigingen in heel Nederland uit om het oefenmuurtje weer centraal onderdeel te laten zijn van het verenigingsleven om zo de binding met jeugdleden te versterken. Op centrecourt.nl/muurmasters zie je hoe je de tennismuur op jouw vereniging kunt pimpen en geven we tips voor oefeningen en challenges. Een tennismuur pimpen is het leukst samen met de jeugdleden van jouw vereniging. Het samen beschilderen van de muur zorgt voor veel plezier en samenhang op de vereniging. Wedden dat de kinderen er straks niet meer weg te slaan zijn?

Oefeningen voor de muur

De MuurMasters weten niet alleen hoe je het best je oefenmuur kunt pimpen, ze weten ook hoe je zoveel mogelijk lol met de muur kunt beleven. Zodat kinderen zullen blijven terugkeren naar de oefenmuur, en de interesse van nieuwe jeugdleden gewekt zal worden. MuurMaster en tennisleraar Ronald laat de mogelijkheden uiteraard zelf zien, maar heeft ook een aantal tips opgeschreven. Goed voor úren tennisplezier! 

YouTube-serie

Om de tennissport bij de jeugd te promoten zijn de 'MuurMasters avonturen' bij verschillende verenigingen in het land in het najaar te zien op het YouTube-kanaal van de KNLTB. Om te inspireren en amuseren. De tennismuur speelt hier natuurlijk een grote rol in. Zorg dus dat jouw muur ook weer cool wordt, zodat kinderen blijven terugkeren naar de muur en de interesse van mogelijke nieuwe jeugdleden gewekt wordt.