Kinderen Smeren Zich In 1

KNLTB, KWF Kankerbestrijding en CareLyn starten pilot voor Zonveilig tennissen

Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Elk jaar krijgen 77.000 mensen de diagnose huidkanker. In de meeste gevallen is huidkanker het gevolg van teveel blootstelling aan de zon. Uit onderzoek weten we dat mensen zich bewust zijn van de schadelijke effecten, maar ze handelen er niet naar. Bij een bezoek aan het strand smeren we ons wel in, maar tijdens het sporten in de buitenlucht denken we er niet aan. Terwijl de effecten van de UV-straling precies hetzelfde zijn. Daarom krijgen nu 10 tennisverenigingen de mogelijkheid om gratis een zonnebranddispenser van CareLyn te testen.

CareLyn komt in actie voor KWF Kankerbestrijding om de bewustwording te vergroten over het belang van zonnebrandcrème smeren en tegelijkertijd zonnebrandcrème makkelijk beschikbaar te maken op buitenlocaties via een dispenser. “We willen dat insmeren met zonnebrandcrème net zo vanzelfsprekend wordt als het wassen van je handen met zeep of desinfectie middel. Met de dispenser van CareLyn wordt zonnebrand toegankelijk tijdens vergeten smeermomenten. Door je goed te beschermen met zonnebrand en door het dragen van beschermende kleding (petje) en uiteraard het hete uren te vermijden, verklein je de kans op het krijgen van huidkanker aanzienlijk."

“Veel mensen realiseren zich niet dat verbranding door de zon op jonge leeftijd op latere leeftijd huidkanker kan veroorzaken”, aldus Annemarieke Gottmer van KWF.

KNLTB omarmt initiatief

Met de start van het tennisseizoen voor de deur, is het belangrijk om aandacht te vragen voor dit thema. "Als KNLTB geloven we in de kracht van maatschappelijke partnerships voor onze verenigingen en leden, aldus Albert Jan Smid van KNLTB. We willen dat iedereen zo lang mogelijk gezond kan blijven tennissen. Daar hoort veilig omgaan met zonkracht ook bij. Carelyn heeft daar een hele praktische en kwalitatieve oplossing voor ontwikkeld. Daarnaast gaat er van iedere liter zonnebrand die ze leveren een donatie naar KWF”.

Inmiddels wordt de zonnebrandcrème dispenser gebruikt op kinderdagverblijven, bouwplaatsen en in de sport, bijvoorbeeld bij voetbalclubs en openluchtzwembaden. CareLyn biedt samen met KNLTB nu 10 tennisverenigingen de mogelijkheid om een zonnebranddispenser met 1 liter zonnebrandcrème te ontvangen en daarmee praktische ervaringen binnen een tennisvereniging op te doen. Het enige dat we van de pilotverenigingen vragen is, dat ze de zonnebrandcrème dispenser begin mei ophangen in/aan het clubgebouw en de eerste ervaringen begin juni delen.

Meer informatie

Voor meer informatie zie www.carelyn.nl/sport. De pilot biedt ruimte voor 10 tennisverenigingen die zich aanmelden. Wil je meedoen, stuur dan een e-mail naar info@carelyn.nl. Er wordt dan contact met je opgenomen.