Jongens dubbel backhand gravel

Nomineer tot en met 21 februari jouw Toernooi van het Jaar!

We hebben in veel opzichten een vreemd jaar achter de rug. Sinds mei kan er weer worden getennist, maar we zijn nog niet van het coronavirus af en dus zijn de mogelijkheden steeds afhankelijk van de geldende maatregelen. In de zomer was het gelukkig mogelijk om toernooien te spelen en die werden dan ook georganiseerd. De verenigingen werkten hard met hun vrijwilligers aan plannen en draaiboeken, om mensen op een verantwoorde manier en met plezier een toernooi te laten ervaren. Juist in 2020 was dat een uitdaging van formaat, dus redenen genoeg om tijdens de KNLTB Digitale Congresweek weer de prijs voor het Toernooi van het Jaar toe te kennen. Je kunt kandidaten nu tot en met 21 februari nomineren!

Wedstrijden spelen, maar ook de gezelligheid op de vereniging zijn belangrijke redenen voor mensen om te blijven tennissen en dus is een goed toernooiaanbod veel waard. Sommige toernooien hebben een lange historie en zijn in de loop der tijd uitgegroeid tot een waar hoogtepunt van het seizoen voor tennissers in de regio. Dat geldt ook voor het Mierlose Open Jeugdtoenooi, dat eind 2019 de laatste editie van de prijs in de wacht sleepte.

Veel enthousiasme

Het Mierlose Open Jeugdtoernooi op de Mierlose TV was voor de tweede keer op rij genomineerd toen het de Zwarte Tulp in ontvangst mocht nemen. En dat nog wel bij de 25ste editie, waar maar liefst 225 kinderen in de leeftijdscategorie 6 – 18 jaar aan meededen.

Door de jury werd het benoemd als één van de redenen om dit toernooi tot winnaar uit te roepen – het feit dat het toernooi als 25 jaar succesvol is. De manier waarop de toernooicommissie elk jaar keihard werkt om het toernooi te organiseren, heeft daar zeker mee te maken. “Door alle leden van de toernooicommissie is er in de afgelopen 25 jaar met zo veel enthousiasme werk in gestoken”, zei lid van de toernooicommissie Pam Sijmens destijds na het in ontvangst nemen van de prijs. “Het lukt ons om dat enthousiasme over te brengen op de deelnemers en dat is ook altijd de inzet, het moet voor hen echt een onvergetelijke week worden.”

Nomineren

Weet jij welk toernooi in 2020 net zoveel betekenis had en daarom zeker moet meedingen naar de titel Toernooi van het Jaar? Nomineer dat toernooi dan hier. Enkele dagen voor aanvang van de KNLTB Digitale Congresweek maakt de KNLTB bekend welke toernooien daadwerkelijk genomineerd worden en dus kans maken op de felbegeerde award. Naast de prestigieuze titel krijgt de winnaar tien kaarten voor het ABN Amro World Tennis Tournament van 2022.