Online Trainerscongres

Congres in coronatijd: KNLTB Digitale Congresweek

De coronacrisis duurt inmiddels een jaar en heeft voor veel evenementen roet in het eten gegooid, zo ook bij het KNLTB Jaar- en het Trainerscongres. Het is echter de hoogste tijd om weer (online) bij elkaar te komen, de stand van zaken in de tennis- en padelsport en de ontwikkelingen bij de KNLTB te bespreken en gewoon met elkaar van gedachten te wisselen. En dus komt er dit voorjaar wel degelijk een congres, voor verenigingsfunctionarissen en leraren, maar dan digitaal. Van 7 tot en met 12 maart organiseert de KNLTB de Digitale Congresweek. Onder andere waterpolocoach Robin van Galen, winnaar van Olympisch goud in 2008, geeft acte de presence. Je kunt je vanaf nu inschrijven via deze link.

De KNLTB is de eerste sportbond die een volledig online weekprogramma aanbiedt dat vrijwel alle elementen in zich heeft die congressen in vorige jaren ook hadden. Tijdens de week is er een dagelijks doorlopend programma van interessante, digitale en interactieve sessies dat tot in de avond doorgaat en dat deelnemers in staat stelt een eigen programma samen te stellen dat past in de agenda. Via een speciale congreswebsite zijn alle online sessies eenvoudig toegankelijk. En ook nu kun je met vragen terecht bij de KNLTB Accountmanagers. Tijdens de KNLTB Digitale Congresweek is het mogelijk om op een speciaal daarvoor ingericht platform in gesprek te gaan met de accountmanager in jouw regio.

Ook Olympisch succescoach Robin van Galen is dus van de partij. Op zondag 7 maart geeft hij een inspirerende presentatie over succesvol samenwerken. Aspecten als het selecteren en vormen van een team, leiding geven, samenwerken, coachen en ambitie komen aan bod. De samenwerking tussen de tennisleraar en het bestuur op de vereniging komt aan op goede afstemming en communicatie, maar het is ook belangrijk om begrip voor elkaar te hebben, je in de ander te kunnen verplaatsen. Door zijn ervaringen als waterpoloër, trainer/coach én bestuurder is Van Galen in staat situaties vanuit verschillende perspectieven te beschouwen en de belangen van alle betrokkenen te benoemen. Vanuit die kennis weet hij treffende voorbeelden en praktische tips voor goed teamwork te geven, waarmee verenigingen en leraren in de praktijk aan de slag kunnen.

De KNLTB Digitale Congresweek wordt op zondag 7 maart officieel geopend door Erik Poel, Jacco Eltingh en Robin van Galen. Zet die datum vast in je agenda en zorg dat je er klaar voor zit. Leraren verdienen ook nog eens PO-punten tijdens deze sessies. Meer informatie? Bekijk dan deze pagina. We zien je graag vanaf 7 maart!