TPC Unicum (2)

6 mei: webinar ‘Jeugdtennis in coronatijd’

De jeugd mag weer tennissen! Dankzij grote inzet van veel vrijwilligers en leraren om het eigen park coronaproof te maken, konden woensdagochtend 29 april de eerste verenigingen hun deuren openen. Nu langzaam aan de jeugdleden weer het tennissen oppakken, wordt er ook gekeken naar het openstellen van de vereniging voor niet-leden. Maar hoe ga je als vereniging om met deze groep? Hoe pakken andere verenigingen dat aan? Wat is de rol van de leraar? Is het werven van leden überhaupt gepast in deze tijd? Het antwoord op al deze vragen krijg je tijdens het gratis webinar ‘Jeugdtennis in coronatijd’ die woensdagavond 6 mei door de KNLTB georganiseerd wordt.

Uitdagingen en kansen

Uit recente cijfers van NOC*NSF is gebleken dat de coronacrisis vooral de sportende jeugd heeft geraakt. De oproep van premier Rutte is dan ook om niet-leden ook toegang te geven tot de vereniging. Met alle geldende richtlijnen (bijvoorbeeld permanente toezichthouders) is dat voor veel tennisverenigingen een uitdaging. Maar naast dat het een uitdaging is, is het ook zeker een kans om niet-tennissers kennis te laten maken met onze sport. Tennis is een sport die goed past in de 1,5 meter samenleving. Niet alleen door de afstand op de baan maar vooral ook door de professionaliteit van de goed opgeleide leraren.

Voor verenigingen en leraren

Het interactieve webinar start woensdagavond 6 mei om 20:00 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Het webinar is toegankelijk voor zowel leraren als functionarissen van tennisverenigingen. Leraren ontvangen 1 PO-punt voor het volgen van het webinar.