Regenboogvlag Knltb Crop

KNLTB regenboogvlag wappert volop bij tennisverenigingen

Zondag 11 oktober is het Internationale Coming Out Day. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel, transgender of intersekse persoon (LHBTI)  voor hun geaardheid of genderidentiteit uitkomt. De KNLTB vindt het belangrijk om bij te dragen aan het LHBTI-vriendelijk maken van de tennissport, want tennis is een sport voor iedereen. Bij verschillende tennisverenigingen, zoals in de gemeente Haarlemmermeer, wappert daarom dit weekend de speciale KNLTB-regenboogvlag.

De gemeente Haarlemmermeer is sinds 2019 een zogenaamde ‘regenbooggemeente’. Om aandacht te vragen voor diversiteit en acceptatie van alle inwoners is een convenant ondertekend en een alliantie gevormd in de gemeente Haarlemmermeer. Team Sportservice Haarlemmermeer is onderdeel van deze alliantie die als doel heeft om een grote impact te creëren en de gemeente Haarlemmermeer LHBTI vriendelijker te maken.

Regenboogvlag

Arie Martijn Schenk, KNLTB accountmanager in Haarlemmermeer, heeft vanuit deze samenwerking de tennisverenigingen in de gemeente enthousiast gemaakt om aandacht te besteden aan de coming out day op zondag 11 oktober 2020. Alle verenigingen hebben de KNLTB regenboogvlag ontvangen met daarbij het verzoek om deze tijdens het weekend (9-11 oktober) van de coming out day op hun complex te laten wapperen.

Met deze vlag wordt uiting gegeven aan het diversiteitsbeleid van de KNLTB. Tennis is een sport voor iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst, geslacht en seksuele geaardheid. Nederland is een tennisland, iedereen doet mee!