Verlichting led

Gratis begeleidingstraject verduurzaming van jouw vereniging

Energie is één van de grootste kostenposten op de begroting van een tennisen padelvereniging. Structureel besparen heeft een positieve invloed op de financiële positie van de club. Maar wat komt hier allemaal bij kijken en heb je hier als vereniging wel de tijd voorGelukkig komt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met een oplossing. Zij stellen namelijk een subsidie beschikbaar voor een gratis begeleidingstraject door een professionele partij. NOC*NSF is projectleider, de uitvoering wordt gedaan door 5 partijen, waaronder SportStroom – de vaste energiepartner van de KNLTB. 

In dit traject wordt jouw vereniging minimaal 1,5 jaar lang begeleid bij het verduurzamen van de accommodatie. De doelstelling is om 40% stroom en 10% gasreductie te realiseren. Wat daarvoor moet gebeuren, is bij elke vereniging anders. 

Het traject start met een energiescan als nulmeting. Vervolgens wordt er samen met de vereniging een Plan van Aanpak opgesteld en kun je aan de slag met het maken van keuzes en het selecteren van leveranciers. SportStroom helpt je hierbij, evenals met het verkrijgen van financiering en beschikbare subsidies. 

Er zijn in totaal 1.500 gratis begeleidingstrajecten beschikbaar. Ben je geïnteresseerd, meld jouw vereniging dan snel aan! 

Meer informatie is te vinden op de website van Sportstroom.