SV Vers Clubbase

TV VERS: TC Venlo en TV Tie-Breakers als schoolvoorbeelden van gezonde sportomgeving

Een jaar geleden beten drie voetbalverenigingen het spits af. Zij waren de eersten die zich met het project ‘SV VERS’ gingen inzetten om van hun vereniging een ware gezonde omgeving te maken. Ze werden voorbeelden voor andere sportverenigingen van hoe je een rookvrijbeleid, verantwoorde omgang met alcohol en een gezonder voedingsaanbod in de kantine met succes kunt aanpakken. Inmiddels hebben zich nog eens zes verenigingen aangesloten bij de voorlopers op het gebied van een gezonde sportomgeving, waaronder twee tennisverenigingen onder de noemer TV VERS. Sinds 17 september hebben TC Venlo en TV Tie-Breakers uit Amsterdam de status ‘Modelkantine SV VERS’.

Dat een sportvereniging een gezonde omgeving moet zijn, ligt eigenlijk zo voor de hand, maar in de praktijk is dat soms een uitdaging. Want waar begin je en wat zijn goede ideeën en eventuele valkuilen? De nu negen VERS-verenigingen kunnen vanuit de praktijk antwoorden bieden op deze en veel andere vragen. Het zijn inspiratie- en leerplekken bij het ontwikkelen van effectief beleid voor een gezonde vereniging.

Net als de andere deelnemende verenigingen hebben ook TC Venlo en TV Tie-Breakers een eigen SV VERS Team opgericht dat wekelijks wordt begeleid door een Team:Fit-coach. Team:Fit is het initiatief van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht), speciaal gericht op gezonder beleid op de Nederlandse sportverenigingen.

De zes nieuwe VERS-verenigingen, die op het hoofdkantoor van de KNVB in Zeist het predicaat ‘Modelkantine SV VERS’ officieel kregen toebedeeld, gaan de komende maanden hard aan de slag om stappen te maken op het gebied van gezondheid. Momenteel is het niet mogelijk je aan te melden als nieuwe VERS-vereniging, maar in de toekomst is het zeker de bedoeling het aantal verenigingen uit te breiden. Wil je meer informatie over TV VERS? Neem dan contact op met de accountmanager in jouw regio of met Matthea Kwint, via 088 – 1302 600 of m.kwint@knltb.nl.