Lege bankjes groen arbitrage

Corona Update: geen publiek bij sportwedstrijden en sportkantines dicht

Het kabinet heeft vanavond aangekondigd dat opnieuw landelijke maatregelen getroffen worden in de strijd tegen het coronavirus. Het aantal besmettingen stijgt snel in het grootste deel van Nederland en ook het aantal ziekenhuisopnames neemt toe. Veel mensen en sport- en horecalocaties hebben zich goed aan de richtlijnen gehouden, ook tennis en padelverenigingen. Maar het is niet genoeg om de verspreiding van het virus in te dammen. Om een nieuwe lockdown te voorkomen worden de komende 3 weken de sociale contacten drastisch beperkt.

Vanaf dinsdag 29 september om 18.00 uur gelden een aantal extra maatregelen, waaronder:

  • Geen publiek bij sportwedstrijden, zowel bij amateursport als bij de profs
  • Sportkantines zijn gesloten
  • Horeca gaat dicht om 22:00 uur (inloopstop vanaf 21:00 uur)
  • Per ruimte binnen geldt een maximum van 30 personen (max. 4 personen in een gezelschap) met uitzondering van sportgelegenheden
  • Buiten geldt een maximum van 40 personen (geldt niet voor sportgelegenheden)

Uiteraard zijn de algemene ‘1.5 meter afstand’ regel en de hygiëneregels nog steeds van toepassing. Op 20 oktober worden de maatregelen geëvalueerd.

Wat betekent dit voor competitie en toernooien?

We begrijpen dat de maatregelen de nodige vragen oproepen. Wat betekent dit voor de KNLTB Competitie 2020 en de geplande toernooien? We hebben nog niet alle antwoorden, maar zullen de gevolgen zo snel mogelijk in kaart brengen. Hiervoor zijn we ook in contact met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Wat de exacte gevolgen zijn hangt ook af van de definitieve noodverordeningen van de Veiligheidsregio’s. We zullen dit zo snel mogelijk communiceren en antwoord proberen te geven op de vragen en het vervolg van de competitie en toernooien.

Bekijk hier het volledige bericht over de nieuwe maatregelen van de Rijksoverheid.