Campagnebeeld 1920X1080

Steunjouwsportclub.nl: oude IT-apparatuur is geld waard voor jouw vereniging!

Sportverenigingen zijn door de coronacrisis gezamenlijk zeker 11 procent van de inkomsten misgelopen en voor zeker tien procent van de verenigingen is het voortbestaan op korte termijn bedreigd, zo concludeerde het Mulier Instituut enige tijd geleden op basis van onderzoek. De KNLTB beraamde bovendien al dat de schade voor tennis- en padelverenigingen naar aanleiding van de coronacrisis in de tientallen miljoenen loopt. Reden genoeg voor de tennisbond om de campagne Steunjouwsportclub.nl van stichting IT4Kids van harte te ondersteunen. Verenigingen kunnen aanhaken en zo een financieel steuntje in de rug krijgen.

Campagne

Hoewel Nederland één van de rijkste landen ter wereld is, groeit één op de acht kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Veel van deze ruim 423.000 kinderen missen daardoor de kans om te kunnen sporten en daar wil Stichting IT4Kids iets aan doen, op een innovatieve manier. IT4Kids zamelt dagelijks IT-apparatuur in zoals computers, laptops, telefoons en tablets en schenkt de waarde ervan namens de donerende bedrijven aan goede doelen als de Krajicek Foundation, Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Giovanni van Bronckhorst Foundation. En nu, met de campagne Steunjouwsportclub.nl, richt IT4Kids zich specifiek op de ondersteuning van sportverenigingen in deze moeilijke tijd. Bedrijven kunnen IT-apparatuur doneren en de waarde is bestemd voor jouw vereniging! Door met je vereniging mee te doen en de campagne via verschillende kanalen te promoten, kun je de opbrengst zo hoog mogelijk laten oplopen.

Doe mee!

Hoe je dat doet? Op de website van IT4Kids is een toolkit met promotiematerialen beschikbaar. Deze bevat onder andere een voorbeeldtekst om de actie te promoten in je netwerk, een animatievideo, een online banner en doorlink naar steunjouwsportclub.nl, basisteksten voor promotie via website en email en nog veel meer. Doe je mee? Download dan de toolkit en ga direct aan de slag!

Bedrijven die nu al weten dat ze willen doneren, kunnen dat ook direct doen door hier de IT-donatie-aanvraag in te vullen.