tenniskids oranje forehand (1)

Sportactie tijdens Nationale Sportweek 2020 gaat door!

Het is inmiddels voor vrijwel alle sportverenigingen in Nederland een bekend fenomeen en hij gaat ook dit jaar gewoon door: de Nationale Sportweek! Van 18 tot en met 27 september gaan NOC*NSF, sportbonden, gemeenten en vooral de Nederlandse sportverenigingen weer laten zien hoe geweldig het is om te sporten en te bewegen. En de Sportweek is ook weer het startsein voor de Sportactie, waarmee mensen verschillende sporten kunnen uitproberen bij verenigingen. Dat is ook een uitgelezen periode om kinderen te interesseren voor padel of voor tennis via Menzis Tenniskids@school.

Dit jaar is het misschien wel harder nodig dan ooit om zo veel mogelijk mensen in actie te krijgen tijdens de Nationale Sportweek, onder het motto: Sport doet iets met je! Uit onderzoek blijkt immers dat sinds de invoering van de coronamaatregelen veel mensen minder zijn gaan sporten, vooral jeugd. Terwijl sport, zeker in deze tijd, een belangrijke bijdrage aan gezondheid en vitaliteit kan leveren. Bovendien hebben tennis en padel bewezen klaar te zijn voor sport in de anderhalvemetersamenleving, inclusief toernooien en competitie. Het blijft wel belangrijk speciale activiteiten waar nodig, goed af te stemmen met jouw gemeente en alles zo te organiseren dat alle regels en richtlijnen worden nageleefd.

Sportactie

Net als vorige jaren valt de Nationale Sportweek samen met de Sportactie, in samenwerking met Albert Heijn. De Sportactie is bedoeld om mensen te stimuleren om te gaan sporten door ze hun favoriete sport te laten vinden. Mensen kunnen via de Sportactie verschillende sporten proberen en de sfeer op een vereniging te proeven. Door met jouw vereniging aan te haken, kunnen deelnemers uit de omgeving ook jouw tennis- en/of padelvereniging vinden via de actie en kan het een uitstekende manier zijn om nieuwe leden te werven. Dat bleek vorig jaar wel, toen 25 procent van de deelnemers aan de Sportactie uiteindelijk lid werd van een sportvereniging.

Sportactie in een notendop

  • Van 14 t/m 27 september ontvangt iedereen bij het boodschappen doen bij Albert Heijn sportvouchers
  • De sportvouchers kunnen tot en met 25 oktober verzilverd worden door sportactiviteiten te boeken bij de deelnemende sportclubs
  • De club ontvangt automatisch bericht dat de sportactiviteit geboekt is en verzorgt de activiteit op het afgesproken moment

Wil je met jouw vereniging meedoen met de Sportactie, dan kun je vanaf 10 augustus sportaanbod aanmaken voor deelnemers aan de actie, zoals een padelclinic, proeflessen tennis of gewoon de mogelijkheid om vrij te spelen. Dat aanbod maak je aan op het platform Clubbase, daar kun je je vereniging nu al aanmelden voor de Sportactie. Vervolgens krijgen Albert Heijn-klanten vanaf 14 augustus, als ook de Sportweek van start gaat, gedurende twee weken vouchers waarmee zij tot en met 25 oktober een sportactiviteit kunnen boeken bij een van de deelnemende verenigingen.  

Combineer de sportactie met een open dag

Wil je als vereniging optimaal gebruik maken van de sportactie? Koppel een open dag aan de sportactie. Organiseer de open dag voorafgaand aan de sportactie en wijs bezoekers van de open dag op de sportactie en de mogelijkheid om gratis op jouw vereniging te komen tennissen. Het is hét recept om zo veel mogelijk nieuwe leden te verwelkomen op jouw tennispark!

Menzis Tenniskids@school

De Nationale Sportweek en ook de Sportactie vormen eveneens een uitstekende gelegenheid om kinderen kennis te laten maken met tennis via Menzis Tenniskids@School. Juist Menzis Tenniskids@school biedt hen de mogelijkheid om tennis voor het eerst te leren met enkele lessen tijdens de gymles, waarna enthousiaste kinderen de kennismaking een vervolg kunnen geven met een training op de tennisvereniging, bijvoorbeeld gevolgd door een proeflidmaatschap. Pak je het op de goede manier aan, dan kan Menzis Tenniskids@School heel effectief zijn.