Competitie damesdubbel

Inschrijving VCL- en VTL-cursussen geopend: Geef leden op!

Komend voorjaar staat voor vrijwilligers weer de basiscursus Verenigingscompetitieleider (VCL) en Verenigingstoernooileider (VTL) op het programma. De VCL en VTL leiden competities en toernooien in goede banen en zijn daarmee onmisbaar op jouw vereniging. Het is daarom belangrijk dat voldoende mensen de cursussen volgen. Vanaf vandaag is de inschrijving geopend!

Verenigingscompetitieleider (VCL)

Bij verenigingen die deelnemen aan de competitie, leidt de VCL de competitiedagen in goede banen. Speelt jouw club in competitieverband, dan is de aanwezigheid van een gecertificeerde VCL zelfs verplicht. Dus wil jij de cursus doen of ken je leden die interesse hebben, zorg dan dat de inschrijving zo snel mogelijk in gang wordt gezet. Kandidaten kunnen dat doen door zich te melden bij de ledenadministrateur. Hij of zij kan via het ledenadministratiepakket deelnemers opgeven.

Verenigingstoernooileider (VTL)

Ook toernooien moeten op de juiste manier worden geleid en dat is een taak voor de Verenigingstoernooileider. Tijdens deze cursus hoor je wat de verantwoordelijkheden van de VTL zijn en hoe een toernooi van A tot Z moet verlopen. Verenigingen die een toernooi onder de vlag van de KNLTB organiseren, zijn verplicht een gecertificeerde VTL te hebben.

Aanmelden

Alle data & locaties van cursussen in het voorjaar vind je hier. Als Ledenadministrateur kun je geïnteresseerde leden inschrijven om een basiscursus in maart of mei te volgen. Je kunt leden inschrijven tot uiterlijk 10 dagen voorafgaand aan een cursus. Na inschrijving ontvangt de cursist een inschrijfbevestiging. Alle informatie voor ledenadministrateurs over het inschrijven is hier te vinden.