Vrijwilliger helpt tennisser aan de bar

Laat je waardering blijken op de Dag van de Vrijwilliger!

Vrijwilligers bedanken, onbewust schiet het er bij verenigingen nog wel eens bij in. Terwijl het een groot goed is, leden die zich belangeloos inzetten voor de club. Juist om die reden is jaren geleden al de Dag van de Vrijwilliger in het leven geroepen. Komend weekend is het weer zo ver, op zaterdag 7  december is weer hét moment om de vrijwilligers van jouw vereniging in het zonnetje te zetten. Een klein gebaar kan al voldoende zijn!

Enthousiast en gemotiveerd

Een klein cadeautje, een aandenken, een gezamenlijk etentje of gewoon een gezellige avond op de club, maar zelfs een kaartje, een persoonlijk berichtje of een post op social media kunnen al wonderen doen. Het is relatief makkelijk te regelen en levert vaak heel enthousiaste reacties op. Niet alleen blijft een vrijwilliger zo over het algemeen langer betrokken bij de vereniging, ook is de kans aanwezig dat processen binnen de club voortaan beter verlopen omdat mensen zich gewaardeerd voelen en daarom gemotiveerd blijven om zich in te zetten. En dat aandacht schenken en je waardering laten blijken onmisbare onderdelen zijn van een goed vrijwilligersbeleid, weten ze bij TV Roosendaal al langer, zo blijkt ook uit het succesverhaal over deze vereniging hier op Centrecourt.nl. Evalueren, doorspreken met vrijwilligers wat goed gaat en beter kan, en een jaarlijks feest voor de vrijwilligers waarbij eten en drank voor rekening van de vereniging zijn, doen wonderen.

KNLTB dankbaar

Ook de KNLTB weet maar al te goed dat het verenigingstennis zoals wij dat in Nederland kennen, voor een groot deel draait op vrijwilligers. Ook de bond wil daarom de vrijwilligers nadrukkelijk bedanken. Vrijwilligers op de clubs, maar ook zeker de mensen die zich direct voor de bond inspannen. De KNLTB hoopt van harte dat zij zich nog jaren voor het Nederlandse tennis blijven inzetten.