Toernooicommissie

Welk toernooi was het gaafste of meest bijzondere van het jaar?

Het is weer zover! De nominaties voor de KNLTB Jaarprijzen staan weer open. Naast de Vereniging van het Jaar en de Vrijwilliger van het Jaar, kan er ook gestemd worden op het Toernooi van het Jaar. Dus, heb jij deelgenomen aan een heel gaaf of bijzonder toernooi? Nomineer dit toernooi dan nu voor de titel Toernooi van het Jaar! 

Beoordeling

Het is een jaarlijks fenomeen. Tijdens het KNLTB Jaarcongres worden ook de KNLTB Jaarprijzen uitgereikt. Dit keer zal dat op 23 november in Nieuwegein zijn. Een jury, bestaande uit Algemeen Directeur Erik Poel, Bondsbestuursleden Roger Davids en Marchien van Doorn en Manager Verenigingsondersteuning Benoit Gilissen, beoordeelt de inzendingen en bepaalt de drie kanshebbers voor deze prestigieuze prijzen.

De gehele toernooicommissie van het Toernooi van het Jaar mag een dag lang genieten van toptennis in Ahoy. De winnaar ontvangt kaarten voor het ABN Amro World Tennis Tournament. De finalisten van vorig jaar, Stan Wawrinka en Gaël Monfils, hebben al aangekondigd ook bij de komende editie in Rotterdam aanwezig te zijn. Het ATP-toernooi vindt plaats van 8 tot en met 16 februari 2020.

Winnaar 2018

Het TennisDirect Flora Toernooi mocht zich in 2018 Toernooi van het Jaar noemen. Het open toernooi van TV Boskoop heeft al jarenlang een grote groep vaste deelnemers, gemixt met nieuwe deelnemers die negen dagen lang genieten van het toernooi en de sfeer op de club. Vanaf het voorweekend tot en met de donderdag worden alle singels en mixen gespeeld en vervolgens van vrijdag tot en met zondag alle dubbels. “Zo zijn deelnemers niet de hele week bezet en hoeven ze slechts een aantal dagen vrij te houden voor het toernooi”, prijst de jury het evenement. “Het park is door deze verdeling elke avond vol met wedstrijden en zorgt dus ook elke avond voor gezellige drukte, wat resulteert in een extra grote binding tussen toernooi en deelnemer.”

Verenigingstoernooileider bij Boskoop Tischa Waaijer heeft wel een idee wat het TennisDirect Flora Toernooi zo uniek maakt. “De splitsing van onderdelen in ons programma maakt het zeker aantrekkelijk, maar ook het feit dat je bij de verwelkoming aan het begin van het toernooi al een presentje krijgt en dat ook iedereen die een wedstrijd wint, een prijs ontvangt.” Daarnaast is het persoonlijke contact belangrijk: “We kennen eigenlijk alle deelnemers wel bij de voornaam. En we zorgen ook bij elke editie van het toernooi wel voor een moment om dat contact te creëren. We verzinnen iets van een bijeenkomst om elkaar beter te leren kennen, zodat je mensen ook weer bindt voor het toernooi van volgend jaar.”

Nomineren

Heb jij ook deelgenomen aan een fantastisch toernooi? Nomineer dat toernooi dan nu! Dat kan via deze link (verlopen). Uiteraard kun je dit jaar ook weer een Vereniging van het Jaar en een Vrijwilliger van het Jaar nomineren.