Junioren Tour fair play respect diversiteit tennis is voor iederen

TV Boskoop: 5 tips voor succesvol jeugdbeleid

TV Boskoop heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een waar voorbeeld voor andere tennisverenigingen waar het gaat om jeugdbeleid. Nog niet zo heel lang geleden schommelde het aantal jeugdleden in Boskoop zo rond de dertig, maar inmiddels is dat aantal gegroeid naar rond de 125 en vertegenwoordigt het aantal jeugdleden bijna 25 procent van het totale ledenbestand.

Plezier en verenigingsleven

De bewuste keuze van Boskoop om de jarenlange daling van het aantal jeugdleden een halt toe te roepen en de trend zelfs om te buigen, betekende overigens wel dat de club zeer grondig te werk ging. De jeugdcommissie ontwikkelde een beleidsplan met als pijlers plezier en verenigingsleven. “De jeugd lekker laten tennissen met plezier, gebruik zien maken van alle nieuwe faciliteiten en activiteiten, maar ook het zien ontstaan van nieuwe vriendschappen”, zijn doelstellingen die letterlijk staan omschreven in het beleidsplan.

Het betekende dat Boskoop hard aan de slag moest om activiteiten voor de jeugd te ontwikkelen en meer aantrekkelijke elementen voor de jeugd te faciliteren. En het had succes. In dit filmpje legt Boskoop zelf uit hoe het te werk is gegaan en waarom, aan de hand van vijf tips. Laat je inspireren!