Websitebanner Carmen Recht

Start nu nog de Zomer Challenge

Veel clubs bieden al een speciaal zomerlidmaatschap aan voor geïnteresseerde sporters, zoals voetballers en hockeyers, de zogenoemde Zomer Challenge. Dit lidmaatschapspakket van drie maanden voor tennis of padel is een uitgelezen manier om de sport en de tennisvereniging te leren kennen. Jouw vereniging kan ook nog meedoen, maar wacht niet te lang want de Zomer Challenge loopt tot en met eind september.

Deelnemers aan de Zomer Challenge kunnen tijdens hun lidmaatschap onbeperkt vrij spelen, een aantal lessen of clinics van een tennisleraar volgen en zich klaarstomen voor het afsluitende event: het Zomer Challenge eindtoernooi. Vorig jaar leidde de Zomer Challenge bij 32 procent van de deelnemers tot een lidmaatschap. Dit was het geval wanneer een vereniging ook daadwerkelijk lessen en clinics aanbood aangezien deelnemers dan meer andere spelers ontmoeten en een succesbeleving hebben. Uiteindelijk bepaalt de vereniging zelf het aanbod en de prijs.

Tennissen in de zomerstop

De doelgroep wordt grofweg gevormd door mensen tussen de 6 en 45 jaar. Voornamelijk voor teamsporters is deze lidmaatschapsvorm aantrekkelijk. Voor veel voetballers, hockeyers en andere teamsporters loopt het seizoen namelijk tegen de zomer af en begint het nieuwe seizoen pas enkele maanden later. Dan zijn de zomermaanden een prima gelegenheid om het tennisracket eens op te pakken en wat uitgebreider kennis te maken met de sport. 

Ben je er al uit dat je de Zomer Challenge wilt gaan aanbieden voor tennis of padel? Meld je club dan snel aan!