Baan slepen jongetje handdoek teleurstelling verlies

Seminar: De juiste mindset voor talentontwikkeling

De juiste mindset voor talentontwikkeling, in de driehoek tussen talent, trainer/coach en ouders. Dat is het thema van het seminar op donderdag 27 juni bij David Lloyd Eindhoven, met als sprekers Elco van der Geest (voormalig topjudoka) Frits Don (psychologisch coach en begeleider) en Jetske Wiersma (bondscoach Jong Oranje en hoofdcoach talentontwikkeling van de schaatsbond KNSB). De bijeenkomst vormt een onderdeel van de Amjoy Cup, een internationaal toptennistoernooi voor jeugd en rolstoelers dat van 22-29 juni wordt gehouden bij David Lloyd en ELTV in Eindhoven. Het seminar richt zich op trainers en coaches in tennis en andere sporten, en ouders van sporttalenten. 

Wat is de beste balans voor een kind om specifieke sporttalenten tot wasdom te laten komen, in aanpak en training, maar ook in mentale begeleiding? Wat zijn de verwachtingen van de ouders, waar moeten ze op letten, wie kan er aan de slag met hun kind, welke keuze maken ze in de sport-, en trainingswereld? En hoe kom je tot de juiste afstemming, de juiste mindset tussen talent, ouders en trainer/coach om samen tot maximaal resultaat te komen? Drie topsprekers met veel ervaring, zowel persoonlijk als professioneel, gaan in op deze vragen.

- Elco van der Geest komt uit een echt judo-nest. Hij is een zoon van topcoach Cor van der Geest en de jongere broer van judokampioen Dennis van der Geest. Elco zelf is tweevoudig Europees kampioen in de klasse tot 100 kilo en werd vijfde op de Olympische Spelen en op het WK. Momenteel is hij trainer en opleider van nationale en internationale topjeugd.

- Frits Don behoorde in zijn jonge jaren als professional tot de nationale tennistop en maakte deel uit van het Nederlandse Davis Cup team. Na zijn actieve carrière als speler startte hij een tennisschool voor professionals en leidde onder andere Jan Siemerink op. Frits raakte meer en meer geboeid door de mentale aspecten en heeft zich gespecialiseerd in het psychologisch coachen en begeleiden van zowel sporters als niet-sporters.

- Jetske Wiersma Jetske is afgestudeerd bewegingswetenschapper en schaatstrainer/coach. Ze schaatste in Jong Oranje lange baan en werd later bondscoach Jong Oranje. Naast die taak werd ze vorig jaar benoemd tot hoofdcoach talentontwikkeling van de KNSB. In deze functie ondersteunt ze met name de coaches van de regionale talentencentra van de schaatsbond in hun ontwikkeling. 

Het seminar is onderdeel van de Amjoy Cup. Dit internationale toptennistoenooi voor jeugd en rolstoelers vindt plaats van 22 t/m 29 juni bij David Lloyd Eindhoven en tennisvereniging ELTV (Eindhoven). Met ruim 300 jongens en meisjes uit meer dan 30 landen in de leeftijdscategorieën t/m 12 en t/m 14 jaar en rolstoeltennissers t/m 18 jaar.

Het seminar ‘De juiste mindset voor talentontwikkeling’ vindt plaats bij David Lloyd Eindhoven (Peter Zuidlaan 30, 5502 NH Veldhoven), op donderdag 27 juni van 08.30 – 14.30 uur. Inschrijven, gerardsmit2010@live.nl  voor informatie tel.nr 06 53 177 346

Kosten: € 49,-.