Wintercompetitie

Toernooien in de winterperiode, vraag ze nu aan!

Het toernooiseizoen van dit voorjaar is pas net begonnen, maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen voorbereidingen voor de winter moeten worden getroffen. De aanvraag voor toernooien in de winterperiode staat nu alweer open. De aanvraagperiode loopt tot en met donderdag 6 juni. Wedstrijden spelen daagt uit, draagt bij aan het spelplezier en het zorgt ervoor dat leden over het algemeen langer lid blijven. Bovendien zorgen toernooien voor veel drukte en gezelligheid op de club! Dus wil je in de winterperiode, van november 2019 tot maart 2020, een open senioren- of juniorentoernooi, een NRT of een toernooi op de KNLTB Junioren Tour organiseren, doe dan direct de aanvraag!

De laatste jaren was best een forse daling van het aantal deelnemers aan open toernooien zichtbaar. De wensen van toernooispelers zijn door de jaren heen veranderd, zo bleek uit onderzoek. Mensen hebben over het algemeen behoefte aan kortere toernooien en aan toernooivormen waarin ze gegarandeerd meer dan één wedstrijd kunnen spelen. Deze nieuwe inzichten leidden uiteindelijk tot vier nieuwe toernooivormen: een dagtoernooi, een weekendtoernooi, een starterstoernooi en een teamtoernooi.

Aanvraag stimuleren

De KNLTB omarmt de nieuwe toernooivormen en wil de aanvraag ervan graag stimuleren. Daarom betaal je dit jaar geen toernooiafdracht als je een dag-, team-, starters- of weekendtoernooi organiseert. Bovendien is het, om meer verenigingen te stimuleren een dagtoernooi te organiseren, gedurende het hele jaar 2019 mogelijk om gratis een open dagtoernooi aan te vragen. Hier op Centrecourt.nl kun je de voordelen van een dagtoernooi nog eens rustig teruglezen. Ben je er uit dat je een toernooi wil organiseren met jouw vereniging? Vraag hem dan direct aan via wedstrijdtennis@knltb.nl.

KNLTB Junioren Tour

Met ingang van 2019 zijn er ook enkele wijzigingen doorgevoerd binnen het jeugdranglijst-systeem en de JRT-toernooien. De meest in het oog springende wijziging is de naam, de jeugdranglijst werd in januari van dit jaar omgedoopt tot KNLTB Junioren Tour. En de jeugdranglijsttoernooien zijn voortaan Junioren Tour toernooien, verdeeld over de categorieën Goud, Zilver en Brons. Hoe je precies te werk moet gaan als je een Junioren Tour toernooi wil aanvragen, vind je in de daarvoor bestemde handleiding. Je kunt tevens een Junioren Tour toernooi combineren met een Open Junioren toernooi. Je moet dan wel op MijnKNLTB.nl twee toernooien aanvragen, één onder het kopje ‘Junioren Tour winter 2019-2020’ en één onder het kopje ‘Open Toernooi winter 2019-2020’.

De wijzigingen aangaande de jeugdranglijst en de jeugdtoernooien zijn talrijk. Zo zijn ook de toernooikalender en de opzet van de toernooien aangepast en hebben spelers meer keuzevrijheid bij het selecteren van toernooien. Eén van de gevolgen van de wijzigingen is dat er op de kalender meer plekken voor Junioren Tour Toernooien beschikbaar zijn. Op www.knltb.nl/juniorentour lees je alles over alle wijzigingen en de redenen om de wijzigingen door te voeren.

Aanvragen

De aanvraag van alle verschillende toernooien staat nu dus open, tot en met donderdag 6 juni. Aanvragen die voor de deadline binnen zijn, worden als eerste in behandeling genomen. Hierbij houdt de KNLTB rekening met de geografische spreiding in het aanbod voor spelers. Heb je tijd en ruimte om in meerdere weekenden een toernooi te organiseren? Dan wordt dat zeer gewaardeerd! Hulp nodig met het zoeken van een plek op de kalender? Mail naar: wedstrijdtennis@knltb.nl voor open (junioren en/of senioren) toernooien en naar: juniorentour@knltb.nl voor Junioren Toernooien Goud/Zilver/Brons.