Carmen Strikt Veters

T.V. Stroe trekt nieuwe leden aan dankzij Zomer Challenge

De inschrijving voor de Zomer Challenge 2019 is nog niet eens open of de eerste aanvragen bij T.V. Stroe zijn al binnen. Secretaris Tanja van de Braak: “Er zijn nu al mensen die hebben laten weten graag mee te doen dit jaar. En dat zijn niet eens mensen die vorig jaar al deelgenomen hebben, maar echt nieuwe geïnteresseerden.”

Voor veel voetballers, hockeyers en andere teamsporters loopt het seizoen tegen de zomer af en begint het nieuwe seizoen pas enkele maanden later. Voor hen, maar net zo goed voor mensen die voornamelijk binnen sporten, kunnen tennisverenigingen de Zomer Challenge aanbieden. De Zomer Challenge is een lidmaatschapspakket van drie of vier maanden voor tennis of padel en is een uitgelezen manier om de sport en de tennisvereniging te leren kennen.

Flyeren op de voetbalvereniging

Van de Braak had bij de accountmanager van de KNLTB wat informatie opgevraagd over de Zomer Challenge en vervolgens is er in het bestuur van T.V. Stroe besloten om ermee aan de slag te gaan. Van de Braak: “Want wij zien ook dat de voetballers in de buurt de zomerstop graag willen benutten om een balletje te slaan. En daar hebben we geen speciaal lidmaatschap voor. Dus we wilden dat een keer op deze manier proberen.”

Begin mei vorig jaar liet de club posters maken en in juni is er actief begonnen met flyeren bij sportverenigingen in de buurt. Van de Braak: “We hebben dit met name bij de voetbalvereniging gepromoot omdat we daar onze doelgroep in zagen. In het kader daarvan zijn we ook bij de afsluiting van het seizoen geweest en hebben we daar posters opgehangen en voetballers persoonlijk benaderd met de vraag of de Zomer Challenge niet iets voor hen was.” Vrij snel na het starten met flyeren en promoten stroomden de aanmeldingen binnen. Uiteindelijk had de Zomer Challenge in 2018 twintig deelnemers, wat voor een vereniging van ongeveer 140 leden een behoorlijk aantal is.

Sleutel tot succes

De reacties van de deelnemers waren positief. Er was ook een aantal tennislessen opgenomen in het Zomer Challengelidmaatschap. Van de Braak: “Dat zie ik als de sleutel tot succes. Ze raken door die tennislessen pas echt bekend met de sport. Ze krijgen wat tips en tricks waardoor ze ook meer vertrouwen krijgen.” In totaal zijn er zeven deelnemers van de Zomer Challenge lid geworden van T.V. Stroe.

Ook de vaste leden van de club zijn te spreken over de Zomer Challenge. Van de Braak: “Afgelopen maart hebben we de ledenvergadering gehad. Toen werd zelfs nog een keer benoemd dat iedereen het supergoed vindt dat we dit organiseren. Het wordt gezien als een leuke wervingsactie. En we zitten de andere leden ook niet in de weg omdat het sowieso altijd rustiger is bij ons in de zomermaanden. De leden van de Zomer Challenge begonnen vroeg op de avond. Rond acht uur was er dan weer genoeg ruimte voor de andere leden om vrij te spelen. Ze hebben er weinig last van gehad.”

Eindtoernooi

Als tip voor andere clubs noemt Van de Braak nog dat je moet proberen tijdig te beginnen met promoten. “Dat is om het voor jezelf wat makkelijker te maken. Want ik kreeg in een aantal dagen tijd al die aanmeldingen binnen en die week erna moesten de eerste lessen al gegeven worden.” Verder adviseert Van de Braak om een eindtoernooi te organiseren. “Het is wel leuk om in elk geval een toernooitje aan te bieden, zodat zij ook echt die wedstrijden gaan spelen. Wij hadden toevallig in september ons Open Clubtoernooi, dus daar heeft een aantal van de Zomer Challenge aan meegedaan. En juist van die mensen, zijn de meesten blijven plakken.”