Websitebanner Carmen Recht

De Zomer Challenge, lekker tennissen in de zomermaanden!

Voor veel voetballers, hockeyers en andere teamsporters loopt het seizoen tegen de zomer af en begint het nieuwe seizoen pas enkele maanden later. Voor hen, maar net zo goed voor mensen die voornamelijk binnen sporten, kunnen tennisverenigingen de Zomer Challenge aanbieden. De Zomer Challenge is een lidmaatschapspakket van drie of vier maanden voor tennis of padel en is een uitgelezen manier om de sport en de tennisvereniging te leren kennen. Bovendien is het een prima middel om de jeugd warm te maken voor tennis. Vorig jaar leidde de Zomer Challenge bij 32 procent van de deelnemers tot een lidmaatschap. Tennisverengingen kunnen zich vanaf nu aanmelden!

Lekker buiten sporten in een periode dat veel andere sporten stilliggen en tegelijkertijd kennis maken met tennis en padel, dat is dus de opzet van de Zomer Challenge. De doelgroep wordt grofweg gevormd door mensen tussen de 6 en de 45 jaar. De Zomer Challenge is ook heel aantrekkelijk voor mensen die voornamelijk sporten in de sportschool. Van alle Nederlanders boven de 15 jaar gaat maar liefst 20 procent regelmatig naar de sportschool. Zij willen over het algemeen in de zomermaanden graag buiten sporten en hebben daarom bij uitstek behoefte aan een flexibel, compact lidmaatschap voor een beperkte periode.

Ook voor voormalig tennisleden

Bovendien kunnen via de Zomer Challenge ook voormalig tennissers opnieuw aan de sport ruiken. In 2018 bleek dat maar liefst 54 procent van de deelnemers in het verleden al eens lid was geweest van een KNLTB-tennisvereniging.  Naast kennismaking met tennis en/of padel biedt een Zomer Challenge lidmaatschapspakket:

  • Onbeperkt vrij spelen
  • Een aantal lessen of clinics van de tennisleraar
  • De mogelijkheid zich klaar te stomen voor het afsluitende Zomer Challenge-eindtoernooi

Zomer Challenge, niet zomaar een zomerlidmaatschap

Zoals ook in de punten hierboven wordt genoemd, biedt de Zomer Challenge ook uitdaging doordat op de club wordt toegewerkt naar een eindtoernooi na de zomervakantie. Veel tennisverenigingen bieden al een zomerlidmaatschap aan, maar er is één groot verschil met de Zomer Challenge. Een zomerlidmaatschap draait veelal om vrij spelen en is vooral aantrekkelijk voor mensen met tenniservaring. De Zomer Challenge biedt juist ook niet-tennissers de mogelijkheid kennis te maken met tennis en/of padel.

Wil jij met jouw club komende zomer de Zomer Challenge aanbieden? Meld je dan direct aan! Verenigingen kunnen vanaf 1 mei leden aanmelden voor de Zomer Challenge.