Tenniskids ace High Five

Doe mee met de Koningsspelen en promoot jouw club!

Op 12 april is het weer zo ver, dan worden voor de zevende keer de Koningsspelen gehouden. Door heel Nederland doen bassischoolleerlingen mee aan sportieve activiteiten en ’s ochtend wordt afgetrapt met een gezond ontbijt. Op deze dag staat het belang van sport en bewegen centraal en maken heel veel kinderen kennis met sport in het algemeen of een voor hen nieuwe sport. Het is dus ook voor tennisverenigingen een uitgelezen kans om met bijvoorbeeld een clinic of een toernooi de eigen club en de tennissport te promoten!

Tijdens de Koningsspelen, georganiseerd door de Krajicek Foundation, wordt kinderen en hun ouders nog eens duidelijk gemaakt hoe belangrijk voldoende beweging en een goed ontbijt is voor de gezondheid. Het resulteert jaarlijks in deelname van zeker 6.000 scholen en zo’n 1,2 miljoen kinderen.

Een ideale manier om leuke sportevenementen te organiseren op deze dag is natuurlijk samenwerking tussen sportverenigingen en scholen. En om die samenwerking te stimuleren, is er de Koningsmatch: een platform waarop scholen en clubs zich kunnen inschrijven om elkaar makkelijker te vinden voor een eventuele samenwerking. Wil je met jouw tennisvereniging meedoen, het contact met scholen in de buurt verbeteren en een kans pakken om zo veel mogelijk kinderen kennis te laten maken met jouw club? Schrijf je dan direct in voor de Koningsmatch! Vind je het toch nog wel lastig om in actie te komen? Op www.koningsspelen.nl is een handig stappenplan voor sportverenigingen voorhanden.

Tenniskids@School

Door je aan te melden voor de Koningsmatch zie je welke scholen in jouw omgeving meedoen aan de Koningsspelen en kun je makkelijk contact zoeken. Samenwerking kan betekenen dat je tennisbanen beschikbaar stelt voor de dag, maar je kunt in overleg met scholen ook een geheel eigen evenement organiseren. Het is aan de partijen die zich hebben ingeschreven om er samen een onvergetelijke dag van te maken.

Het initiatief van de Koningsspelen sluit natuurlijk ook perfect aan bij Tenniskids@School van de KNLTB, waarmee eveneens de samenwerking tussen verenigingen en scholen wordt gestimuleerd. Door bijvoorbeeld een aantal tennislessen te verzorgen in de gymles en te zorgen dat de geïnteresseerde kinderen ook een keer op jouw club komen, kun je veel kinderen kennis laten maken met tennis en kun je ook nieuwe jeugdleden werven. Wellicht zijn er mogelijkheden als je via de Koningsmatch eenmaal contact hebt met een school.

Materialen huren

Ben je er wel uit dat je op 12 april in actie wil komen om van de Koningsspelen een geslaagde dag te maken, maar heb je geen materialen beschikbaar voor zoveel kinderen? Via KNLTB Uitleen kun je volledige pakketten huren om een geweldig tennisevenement neer te zetten. Bovendien vind je er vele extra’s om een evenement leuk aan te kleden of net een bijzonder tintje te geven.