Zomer Challenge Thijs Zonder Quote

Combinatie Start2Tennis en Zomer Challenge levert TC Volkel 25 nieuwe leden op

Beginnende tennissers vielen vorig jaar bij TC Volkel met hun neus in de boter. Via de actie Start2Tennis liet het tweeëntwintig mensen kennismaken met de tennissport en aansluitend zorgde de Zomerchallenge voor nog eens extra aanwas van nieuwe leden. Onderaan de streep hield de Brabantse club er 25 nieuwe tennissers aan over.

Op zoek naar een manier om nieuwe leden te werven voor de club, werd voorzitter Mark van Lier enthousiast van een idee dat succesvol bleek in de atletieksport. “Een betrokkene van de club had eerder ervaring met Start2Run, een campagne die mensen bewoog om te gaan hardlopen en landelijk een succes werd. Dat principe pasten we iets aan en doopten we om tot Start2Tennis.”

Basisprincipes

TC Volkel stelde op de woensdagmiddag voor drie maanden twee banen beschikbaar voor iedereen die eens kennis wilde maken met tennis. De advertentie in een aantal weekbladen en de posters in het dorp hadden zijn effect. Tweeëntwintig mensen meldden zich aan. “Om voor ons de kosten zo laag mogelijk te houden lieten we een aantal vrijwilligers als begeleider rondlopen om de mensen op weg te helpen. Wij verzorgden de materialen en na afloop een kopje koffie met wat lekkers, de vrijwilligers deden de rest”, beschrijft Van Lier het principe. “Het was ontzettend laagdrempelig. We namen de nieuwelingen echt mee vanaf de basisprincipes van de tennissport. Een stukje uitleg over de spelregels, de puntentelling en de basistechniek. Daarna lieten we de tennissers zelf lekker hun gang gaan.”

Volgens Van Lier hadden de deelnemers het spelletje al gauw onder de knie en maakten zij leuke contacten met elkaar. “Een aantal was zelfs zo enthousiast dat zij besloten om extra tennislessen te nemen. Maar vooral de gezelligheid werd het meeste gewaardeerd. Je zag dat er groepjes ontstonden en dat men elkaar aanmoedigden tijdens het spelen van partijtjes.”

Zomer Challenge

Het einde van het Start2Tennis-traject viel samen met de start van de KNLTB Zomer Challenge, waarbij deelnemers drie maanden onbeperkt vrij kunnen spelen en een aantal tennislessen kunnen volgen. Voor TC Volkel een ideale kans om de deelnemers een lidmaatschap op maat aan te bieden. “Die kans pakten we met beide handen aan”, vervolgt Van Lier. ,,Behalve de Start2Tennis-deelnemers zagen wij nog een doelgroep die wij konden bereiken met de Zomerchallenge, namelijk de leden van de naburige voetbalclub. Voetbal ligt in de zomer stil en veel spelers zouden graag door willen sporten. Uiteindelijk melden zich hiervoor vijventwintig tennissers aan.”

Nu het succes van Start2Tennis is aangetoond, wil Van Leer de volgende editie verder uitbouwen. “Bijvoorbeeld door de deelnemers toch nog wat meer faciliteiten te bieden. Ook willen we er meer bekendheid aan geven. Het is in elk geval duidelijk dat er veel mensen zijn die eens een keer willen ervaren hoe het is om te tennissen. Daar zou elke club gebruik van kunnen maken.”