Gezellig mix Wedstrijd plezier

Wervingscampagne mondt uit in nieuwe studentenvereniging in Breda

Wat begon als een plan om het ledenaantal van TV Breda Noord op te krikken, mondde uit in een heuse nieuwe tennisvereniging, speciaal voor studenten. Daarmee sprong initiatiefnemer Sander Pleijte als tenniscoach in het gat dat zijn stad volgens hem miste, namelijk een tennisvereniging waar de studenten in Breda terecht kunnen. Inmiddels telt Studententennis Breda vijftig leden. Volgens Pleijte is dat slechts het begin. “Net als de verenigingen in andere studentensteden kunnen we groeien naar een ledenaantal van zo’n 250 tennissers.”

In de tijd dat Pleijte zelf studeerde in de Brabantse stad miste hij vooral één ding. “Een studententennisvereniging”, vertelt hij. “Ik kende de succesverhalen van verenigingen uit andere steden. Toen TV Breda Noord, dat in april 2018 nog maar veertig leden had, mij de opdracht gaf om nieuwe tennissers te werven, was voor mij duidelijk waar ik moest beginnen.”

Apart clubje

Het bleek een gat in de markt. Binnen vier maanden stak het ledenaantal alweer boven de honderd tennissers uit en telde de club zeven competitieteams. “Wij profileerden ons naar buiten toe echt als een apart clubje, speciaal voor studenten. We bieden tennislessen, competitietennis en toernooitjes aan en natuurlijk organiseren we gezellige avonden met hapjes en drankjes. Via Facebook ging het als een lopend vuurtje en is het in positieve zin uit de hand gelopen. Studenten die eerder bleven tennissen bij de club uit hun vroegere woonplaats of al waren gestopt, hebben nu eindelijk een plek waar zij met studiegenoten kunnen sporten en het gezellig kunnen hebben.”

Alle initiatieven worden gehouden op de accommodatie van TV Breda Noord. Pleijte: “De tennissers staan ook ingeschreven als lid van die club en sluiten zich vervolgens apart aan bij Studententennis Breda. Momenteel hebben we vijftig nieuwe leden. Sinds kort staan we ook ingeschreven bij de KvK als aparte vereniging.”

Samenwerking met scholen

Pleijte ziet de opmars van Studententennis Breda slechts als een begin. “Er zijn nog zoveel kansen waar we op in kunnen springen. We proberen de komende tijd zoveel mogelijk de samenwerking te zoeken met de scholen hier, zodat de bekendheid van de vereniging groeit. Op korte termijn denk ik dat we snel het aantal van honderd leden bereiken. Maar als ik kijk naar de aantallen van andere verenigingen in studentensteden, dan is de potentie nog veel groter. We zullen ons de komende tijd ook bezig moeten houden met de organisatie van de vereniging. Het bestuur wordt gevormd door drie meiden en er is een enthousiaste evenementencommissie. Groeit het ledenaantal, dan zal het verenigingskader mee moeten groeien.”

Primitief

Zo hoopt Pleijte op den duur te kunnen verhuizen naar een andere, grotere accommodatie. “We zijn ontzettend blij met de steun van TV Breda Noord. De tennisfaciliteiten zijn goed geregeld. Het primitieve karakter heeft ook zijn charmes. Maar we zouden graag een accommodatie hebben met kleedkamers en sanitaire voorzieningen. Voorlopig redden we ons nog wel even.”