10 meest gestelde vragen

    

...over Tenniskids

Tenniskids bestaat uit meerdere fases welke zijn dit?

Tenniskids is opgebouwd uit vier fases: blauw, rood, oranje en groen. Bij Tenniskids blauw maken kinderen spelenderwijs kennis met de sport. De rode fase is de fase waarin jonge kinderen spelen met een zachte bal geschikt voor stage 3. Tenniskids is opgebouwd uit drie fases: rood, oranje en groen. De rode fase is de fase waarin jonge kinderen starten en hier wordt gespeeld met een zachte bal geschikt voor stage 3. Er wordt in rood gespeeld op 12 meter banen. De rode fase bestaat uit drie niveaus, rood 3, rood 2 en rood 1. De oranje fase speelt zich hoofdzakelijk af in het driekwart veld. De bal die wordt gebruikt is harder dan de bal voor rood. Hier wordt de stage 2 bal gebruikt. Oranje bestaat ook uit 3 niveaus. In de groene fase wordt gespeeld op de hele tennisbaan maar met zachtere ballen dan de normale bal. De groene fase kent geen niveaus.

Wat kost meedoen aan Tenniskids de vereniging?

Meedoen aan Tenniskids kost niets. Voor het gebruik van Tenniskids hoeft de vereniging dus geen bedrag per kind af te dragen. De kosten zitten in de contributiebijdrage die de vereniging aan de KNLTB betaalt.

De materialen (zoals de stickerboekjes ed.) die de vereniging wil gebruiken kosten daarentegen wel iets. Deze materialen stelt de KNLTB tegen kostprijs ter beschikking. Dit is ongeveer 2 euro per kind per fase. Dus 2 euro voor rood 3, 2 euro voor rood 2 enz. 

Tenniskids is zodanig opgebouwd dat het mogelijk moet zijn alle kosten die gemaakt worden te verrekenen in de lesprijs. Dit zal een verhoging zijn van maximaal 4 euro per jaar. 

De kosten van de materialen die op de baan worden gebruikt, zoals ballen, pylonen ed., hangen af van welke materialen de vereniging al heeft. Als uw vereniging nog geen kleine netjes, de juiste ballen, pylonen ed. heeft moet rekening gehouden worden met een investering van ongeveer 500 euro. Hiervan is uitgegaan van 1 of 2 trainers per vereniging.

FASE TIJD KOSTEN MATERIALEN
Rood 3 10 lessen 2 euro
Rood 2 ong. 11 maanden 2 euro
Rood 1 ong. 11 maanden 2 euro
Oranje 3 startfase oudere kids 2 euro
Oranje 2 ong. 9 maanden 2 euro
Oranje 1 ong. 9 maanden 2 euro
Groen ong. 9 maanden 2 euro
Totaal 4-5 jaar 12 euro

Dit is een indicatie van de tijd dat een kind aan een bepaalde fase besteedt. Natuurlijk kan dit per kind en per vereniging anders zijn.

Wat kost Tenniskids de ouders?

Alle kosten die gemaakt worden bij Tenniskids kunnen verenigingen doorrekenen in de lesprijs. Als verenigingen gebruik maken van de stickerboekjes zal dit ongeveer 2 euro per kind kosten voor een fase. In de praktijk zal het dus vaak zo zijn dat de verenigingen de lesprijs met enkele euro's verhogen.

Hoe kan ik inschrijven om te starten met Tenniskids?

Verenigingen die interesse hebben in Tenniskids kunnen dat aangeven via dit formulier. Een van onze Accountmanagers neemt dan contact met de vereniging op. Gezamenlijk wordt een afspraak gemaakt voor een eerste bijeenkomst waarin de Accountmanager uitleg geeft over het programma. Tevens wordt tijdens deze bijeenkomst een plan gemaakt voor het organiseren van het eerste jaar Tenniskids binnen jouw vereniging. Na de bijeenkomst mogen de betrokken tennisleraren naar de workshop Tenniskids 1.

Welk voordeel heeft Tenniskids voor mijn vereniging?

Er is een aantal voordelen aan te geven. Ten eerste kunnen kinderen zelf zien dat zij vooruitgaan. Doordat gebruik gemaakt van stickerboekjes is de vooruitgang goed te volgen. Ook ouders vinden dit fantastisch om te zien. Verder zorgt het materiaal voor een professionele uitstraling van uw vereniging en uw verenigingsactiviteiten. Verder wordt de tennisleraar, door het volgen van een speciale training, specialist in het tennisles geven aan jonge kinderen. Dit zal de kwaliteit van de tennislessen zeker ten goede komen.

Welke materialen moet de club aanschaffen voor Tenniskids?

Sommige verenigingen hoeven niets aan te schaffen, anderen wat meer. Om Tenniskids op een verantwoorde wijze uit te voeren moet de vereniging beschikken over de juiste ballen. Verder zijn hulpmiddelen zoals pylonen en kleine netjes erg handig. Ook uitleenracketjes voor de beginnertjes is erg klantvriendelijk. Dit zijn echter keuzes die verenigingen natuurlijk zelf moeten maken. Kijk voor een lijst met materialen op de startpagina vereniging.

Kan het ook dat kinderen met 8 of 9 jaar al klaar zijn met het Tenniskids programma?

Eigenlijk is dit niet mogelijk. Kinderen die vaker tennissen en trainen zullen niet sneller door het programma gaan, maar wel kwalitatief beter. Het niveau van deze kinderen zal dus hoger zijn dan van een kind wat een keer per week in de zomer komt trainen.

Is het de bedoeling om dit project ook in ons verenigingsbeleid op te nemen?

Tenniskids is meer dan alleen een lesprogramma. Door met jonge kinderen te gaan werken zal de vereniging ook waarschijnlijk nevenactiviteiten aanbieden. Tenniskids opnemen in het verenigingsbeleid is dan een logische stap.

Wat is een Tenniskids functionaris?

Een Tenniskids functionaris is een verenigingslid die bij de KNLTB bekend staat als contactpersoon voor Tenniskids. Elke vereniging moet een Tenniskids functionaris bij de KNLTB registreren. De ledenadministrateur kan dit in het systeem aangeven.

Wat zijn de taken van de functionaris Tenniskids?

De functionaris Tenniskids is de schakel tussen de vereniging en de KNLTB op het gebied van Tenniskids. De functionaris Tenniskids ontvangt alle informatie over Tenniskids en is verantwoordelijk voor het aanmelden van de ploegen voor de World Tour. Hiervoor ontvangt de functionaris Tenniskids een inlogcode. Tevens zorgt de functionaris Tenniskids dat de jeugdspelers van zijn/haar vereniging de juiste jeugdspeelsterkte hebben en voert ze in in het systeem.

Omdat de functionaris Tenniskids alle informatie ontvangt, dus ook over speeltijden en pouleindelingen zorgt hij/zij ervoor dat deze informatie op de juiste plek in de vereniging komt. Het is erg belangrijk dat in het systeem van de KNLTB het juiste emailadres van de functionaris bekend is.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.