Rode competitie

Kinderen die tennissen in rood maken kennis met leuke activiteiten en spelen een uur korte wedstrijden in de Tenniskids competitie: de Rode competitie.

Regels rode competitie 2019

  • Inschrijfgeld voorjaar (8 speeldagen) bedraagt € 25,14 per team.
  • Een ploeg bestaat uit minimaal 1 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
  • Kinderen die geboren zijn op of voor 31 december 2012 en hebben het niveau Rood (spelen in miniveld). Als het kind nog niet de vaardigheid heeft voor oranje, mogen kinderen max. 1 jaar te oud zijn (t/m 2011) om mee te spelen met de Rode competitie 2020.  
  • Er kan worden ingeschreven voor Rood 1 (R1, de beteren) of Rood 2 (R2). Alle kinderen binnen de ploeg dienen dezelfde jeugdspeelsterkte te hebben.
  • Er wordt met rode ballen gespeeld. De host vereniging zorgt voor aanwezigheid van minimaal 1 bal per baantje en maakt voor aanvang de baantjes klaar. De locatie waar gespeeld wordt rouleert (indien mogelijk) per speeldag tussen de verenigingen die bij elkaar in de afdeling zijn ingedeeld.
  • Advies start speeldag is 9.00 uur, aanwezig rond 8.45 uur. Totale speelduur van de dag is maximaal 1½ uur. Indien de hostvereniging meerdere afdelingen ontvangt, kan een later aanvangstijdstip gekozen worden (bijv. 10.30 uur).
  • Bij de indeling streven we ernaar ploegen bij elkaar te brengen met in totaal maximaal ca. 18-26 kinderen. Dit aantal past op maximaal 2 volledige tennisbanen waarop overdwars 8 veldjes kunnen worden gemaakt. Een kleinere groep kan ook op 1 tennisbaan waarop overdwars 4 veldjes kunnen worden gemaakt. Eventueel kan een 5e en 6e veldje worden gemaakt vanaf de achterlijn richting hekwerk. Er kan worden gespeeld over mininetjes, maar je kunt ook een lang lint / koord / touw spannen. De nethoogte dient ca. 80cm te zijn.
  • Er worden alleen enkels gespeeld. Alle aanwezige kinderen worden ter plekke in 2 groepen verdeeld die door elkaar en tegen elkaar spelen.
  • Rood speelt korte partijtjes om wie het eerst 7 punten heeft gehaald, dus 7-6 is einde partij, geen games tellen. Serveren gaat om de beurt, mag bovenhands en onderhands (als de bal maar niet eerst stuit), met een 2e servicebeurt als de 1e poging fout gaat. Bij de service geldt de enkelspelzijlijn als nieuwe servicelijn, in de rally geldt de dubbelspelzijlijn als achterlijn.
  • Er worden geen standen bijgehouden, wel vindt er een deelnameregistratie plaats via de Tenniskids planner.

Vragen over invallen, indelen of de organisatie van de Rode competitie?

Ben je ouder en/of teambegeleider en heb je vragen over bijvoorbeeld invallen in een team of de organisatie van de Rode competitie? Check de veelgestelde vragen of stuur een mail naar tenniskids@knltb.nl.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.