Verenigingen zijn op zoek naar nieuwe activiteiten voor meer ‘reuring’ op de club om aantrekkelijk te zijn en blijven voor leden en om weer nieuwe leden aan te trekken. Er is bij tennissers steeds meer behoefte aan variatie en keuzevrijheid. Dat kunnen andere competitievormen of gezelligheidstoernooien zijn,  maar ook een variatie zoals padel.

Padel is een dynamisch en laagdrempelige sport, een sociale sport die past bij de tennisclubs. Het is daarmee een aantrekkelijke aanvulling op het tennisaanbod voor huidige leden van tennisclubs, het trekt bovendien een nieuwe doelgroep aan en brengt dus potentiële nieuwe leden naar de club.

Het draagt bij aan de continuïteit van de verenigingen en helpt ze relevant te blijven als vereniging. Zo kunnen clubs twee sporten voor een prijs aanbieden.

KNLTB en padel

Padel wordt steeds populairder in Nederland. Steeds meer verenigingen leggen een of meerdere padelbanen aan om een nieuwe impuls te geven aan de club. Om onze verenigingen optimaal te ondersteunen werkt de KNLTB aan de verdere ontwikkeling van de sport door promotie van padel, voorlichting over de aanleg van padelbanen, het organiseren van competities en toernooien, het opleiden van onze tennistrainers en door te werken aan een goed ratingsysteem waarmee de spelers op niveau worden ingeschaald.