Zomer Challenge

Zomer Challenge

Start de Zomer Challenge op jouw club!

Meer info

Zomer Challenge

In de zomermaanden hebben veel teamsporten een zomerstop, zoals voetbal en hockey. Speciaal voor deze sporters én voor sporters die veelal binnen sporten, bieden we de Zomer Challenge aan: een compact lidmaatschapspakket van drie of vier maanden voor tennis of padel. Daarnaast is de Zomer Challenge ook ideaal om jeugd enthousiast te maken voor tennis. Vorig jaar werd maar liefst 32% van de deelnemers aan de Zomer Challenge lid van een tennisvereniging!

Deelnemers aan de Zomer Challenge kunnen tijdens hun lidmaatschap van drie of vier maanden:

  • Kennis maken met tennis en/of padel;
  • Onbeperkt vrij spelen;
  • Een aantal lessen of clinics van de tennisleraar volgen;
  • Zich klaarstomen voor het afsluitende event: het Zomer Challenge eindtoernooi; 

Kortom; de Zomer Challenge is dé ideale mogelijkheid voor sporters om de zomer door te komen. 

Voor wie?

  • Voor zowel niet-tennissers (6-45 jaar) die een zomerstop hebben van een sport en die tijdens deze periode op zoek zijn naar een buitensport, zoals tennis of padel, als voor sporters die altijd binnen sporten. Op deze manier kunnen ze in het zomerseizoen lekker buiten sporten. 
  • Voor oud-tennissers. In 2018 bleek 54% van de deelnemers aan de Zomer Challenge in het verleden lid te zijn geweest van de KNLTB. 
  • De Zomer Challenge kun je ook goed inzetten voor de jeugd. Denk aan kinderen die een zomerstop hebben van een sport of kinderen die willen ontdekken of tennis/padel wat voor hen is. Laat deze jongste doelgroep tennis op jouw vereniging ontdekken en maak ze enthousiast! 

Deelnemers kunnen zich individueel opgeven, maar het is natuurlijk het leukst om met een heel team deel te nemen aan de Zomer Challenge. 

Waarom?

Er zijn in Nederland veel sporten die in de zomermaanden stil liggen, zoals voetbal en hockey. Daarnaast gaat 20% van alle Nederlanders (ouder dan 15 jaar) naar de sportschool. Deze sporters willen graag in de zomer buiten sporten. Ze hebben niet de behoefte aan een volwaardig lidmaatschap, maar juist wel aan een flexibel/compact lidmaatschap, dat samen met lessen of clinics de mogelijkheid biedt om gedurende de zomermaanden iets nieuws te leren en gezond en fit te blijven. Aan het einde van het programma wordt er op en door de club een eindtoernooi (na de zomervakantie) georganiseerd. Veel clubs bieden al een zomerlidmaatschap aan, dat betreft vaak alleen vrij spelen gericht op mensen met tenniservaring. Door de Zomer Challenge aan te bieden, laat je als vereniging ook niet-tennissers op een laagdrempelige manier kennis maken met tennis en/of padel. 

Hoe?

Leuk dat je als club de Zomer Challenge gaat aanbieden! Hieronder vind je een aantal downloads die je hierbij kunnen helpen. Zo hebben we een draaiboek opgesteld om jullie als club te helpen bij het opzetten en organiseren en kun je flyers en posters downloaden om de Zomer Challenge te promoten. De teksten in de poster en de flyer kan je aanpassen. Hang deze posters overal op (overleg wat de opties zijn bij de voetbalclub en de hockeyclub) en verspreid de flyers in de buurt. Ook bieden we jullie een handige tool om een Facebook post te maken, in de huisstijl van de Zomer Challenge. Bij de downloads vind je de handleiding en inloggegevens.

Aanmelden Zomer Challenge!

>>Aanmelden Zomer Challenge Tennis<<

>>Aanmelden Zomer Challenge Padel<<

Leden aanmelden bij KNLTB en stimuleringsbijdrage

Het is van belang om alle deelnemers aan de Zomer Challenge als lid aan te melden bij de KNLTB. Zij krijgen dan ook een KNLTB-pas. Voor een uitgebreide uitleg hoe jouw club een lid moet aanmelden verwijzen we je graag naar het draaiboek. Voor de deelnemers aan de Zomer Challenge hoeft jouw club geen bondsafdracht te betalen, de zogenaamde stimuleringsbijdrage.