Zomer Challenge

In de zomermaanden hebben veel teamsporten een zomerstop, zoals bij voetbal en hockey. Speciaal voor deze sporters (maar ook voor sporters die veelal binnen sporten en naar buiten willen) bieden we de Zomer Challenge aan, een compact lidmaatschap van 3 maanden.

Spelers kunnen tijdens deze 3 maanden vrij spelen, krijgen een aantal lessen of clinics en stomen zich zo klaar voor het afsluitende event: het Zomer Challenge eindtoernooi. De ideale mogelijkheid voor deze sporters om fit de zomer door te komen.

Voor wie?

De Zomer Challenge is bedoeld voor niet-tennissers (18-45 jaar) die een zomerstop hebben van hun eigen sport en die op zoek zijn naar een buitensport in de zomer. Ook sporters die altijd binnen sporten, kunnen op deze manier in de zomer buiten de uitdaging aangaan. Ze kunnen zich individueel opgeven, maar het is natuurlijk het leukst om met het hele team aan de slag te gaan.

Waarom?

Er zijn in Nederland veel voetballers en hockeyers. Voor deze fanatieke sporters ligt hun (eerste) sport tijdens de zomermaanden stil. Maar, ze willen wel graag blijven sporten. Daarnaast gaat 20% van alle Nederlanders (ouder dan 15 jaar) naar de sportschool. Ook zij willen de uitdaging in de zomer liever buiten aangaan. Ze hebben niet de behoefte aan een volwaardig lidmaatschap, maar juist wel aan een flexibel/compact lidmaatschap, dat samen met lessen of clinics de mogelijkheid biedt om gedurende de zomermaanden iets nieuws te leren en een nieuwe uitdaging aan te gaan. En natuurlijk om fit en gezond te blijven in de zomerperiode. Om het programma compleet te maken wordt er op en door de club een eindtoernooi (na de zomervakantie) georganiseerd en wordt bekend wie de Zomer Challenge wint.

Veel clubs bieden al een zomerlidmaatschap aan, dat betreft vaak alleen vrij spelen gericht op mensen met tenniservaring. Door de Zomer Challenge aan te bieden, laat je als vereniging ook niet-tennissers op een laagdrempelige manier kennis maken met tennis.

Hoe?

Leuk dat je als club de Zomer Challenge gaat aanbieden! Onderstaand vind je een aantal downloads dat je hierbij helpt. Zo hebben we een presentatie gemaakt waar de Zomer Challenge uitgebreid in toegelicht wordt, is er een draaiboek opgesteld om jullie als club te helpen bij het opzetten en organiseren en er zijn een flyer en poster om de Zomer Challenge te promoten. Hang deze posters overal op (overleg wat de opties zijn bij de voetbalclub en de hockeyclub) en verspreid de flyers in de buurt. Daarnaast vind je bij de downloads een voorbeeldtekst voor jullie website en een voorbeeldmail die je bijvoorbeeld kunt sturen naar mensen die eerder een zomerlidmaatschap hebben gehad. Ook bieden we jullie een handige tool om een Facebook post te maken, in de huisstijl van de Zomer Challenge. Bij de downloads vind je de handleiding en inloggegevens.

Het is van belang om de deelnemers aan de Zomer Challenge aan te melden als lid bij de KNLTB. Zij krijgen dan ook een KNLTB-pas. Zie hiervoor ook het draaiboek. In oktober zullen wij jullie vragen wie de deelnemers zijn, zodat we jullie als club na afloop van de Zomer Challenge een stimuleringsbijdrage a €16,74 per deelnemer aan de Zomer Challenge kunnen geven.

Meld jouw Zomer Challenge aan

Ga je deze zomer ook aan de slag met de Zomer Challenge op jouw club? Laat het ons dan via de mail weten. De Accountmanager van de KNLTB kan je, waar nodig, helpen.