Zomer Challenge

In de zomermaanden hebben veel teamsporten een zomerstop, zoals voetbal en hockey. Speciaal voor deze sporters én voor sporters die veelal binnen sporten, bieden we de Zomer Challenge aan: een compact lidmaatschapspakket van drie maanden voor niet- tennissers.

Deelnemers aan de Zomer Challenge kunnen tijdens deze drie maanden:

  • Kennis maken met tennis;
  • Onbeperkt vrij spelen;
  • Een aantal lessen of clinics van de tennisleraar volgen;
  • Zich klaarstomen voor het afsluitende event: het Zomer Challenge eindtoernooi; 

Kortom; de Zomer Challenge is dé ideale mogelijkheid voor sporters om dit de zomer door te komen.

Voor wie?

De Zomer Challenge is bedoeld voor zowel niet-tennissers (18-45 jaar) die een zomerstop hebben van een sport en die tijdens deze periode op zoek zijn naar een buitensport als voor sporters die altijd binnen sporten. Op deze manier kunnen ze in het zomerseizoen lekker buiten sporten. Deelnemers kunnen zich individueel opgeven, maar het is natuurlijk het leukst om met een heel team deel te nemen aan de Zomer Challenge. 

Waarom?

Er zijn in Nederland veel sporten die in de zomermaanden stil liggen, zoals voetbal en hockey. Toch willen veel van deze sporters gedurende deze periode blijven sporten. Daarnaast gaat 20% van alle Nederlanders (ouder dan 15 jaar) naar de sportschool. Ook zij willen in de zomer graag buiten sporten. Ze hebben niet de behoefte aan een volwaardig lidmaatschap, maar juist wel aan een flexibel/compact lidmaatschap, dat samen met lessen of clinics de mogelijkheid biedt om gedurende de zomermaanden iets nieuws te leren en gezond en fit te blijven. Aan het eind van het programma wordt er op en door de club een eindtoernooi (na de zomervakantie) georganiseerd. Veel clubs bieden al een zomerlidmaatschap aan, dat betreft vaak alleen vrij spelen gericht op mensen met tenniservaring. Door de Zomer Challenge aan te bieden, laat je als vereniging ook niet-tennissers op een laagdrempelige manier kennis maken met tennis.

Hoe?

Leuk dat je als club de Zomer Challenge gaat aanbieden! Hieronder vind je een aantal downloads die je hierbij kunnen helpen. Zo hebben we een presentatie gemaakt waar de Zomer Challenge uitgebreid in toegelicht wordt, is er een draaiboek opgesteld om jullie als club te helpen bij het opzetten en organiseren. Ook zijn er een flyer en een poster ontwikkeld om de Zomer Challenge te promoten. De teksten in de poster en de flyer kan je aanpassen. Hang deze posters overal op (overleg wat de opties zijn bij de voetbalclub en de hockeyclub) en verspreid de flyers in de buurt. Daarnaast vind je bij de downloads een voorbeeldtekst voor jullie website en een voorbeeldmail die je bijvoorbeeld kunt sturen naar mensen die eerder een zomerlidmaatschap hebben gehad. Ook bieden we jullie een handige tool om een Facebook post te maken, in de huisstijl van de Zomer Challenge. Bij de downloads vind je de handleiding en inloggegevens.

Aanmelden Zomer Challenge!

Ook in 2019 kan jouw vereniging de Zomer Challenge organiseren. De aanmelding voor de Zomer Challlenge gaat binnenkort open. 

Aanmelden leden voor Zomer Challenge

Het is van belang om alle deelnemers aan de Zomer Challenge als lid aan te melden bij de KNLTB. Zij krijgen dan ook een KNLTB-pas. Voor een uitgebreide uitleg hoe jouw club een lid moet aanmelden verwijzen we je graag naar het draaiboek. Voor de deelnemers aan de Zomer Challenge hoeft jouw club geen bondsafdracht te betalen, de zogenaamde stimuleringsbijdrage (let wel: dit geldt voor niet-leden die minimaal 8 maanden geen lid zijn geweest van een KNLTB club).