Open dag

Een open dag organiseren is een krachtig middel om nieuwe tennissers aan jouw vereniging te binden en om de club te promoten. Om verenigingen te ondersteunen bij het organiseren van een open dag stelt de KNLTB een draaiboek, tips en aangepast en vernieuwd promotiemateriaal, inclusief social media campagne en perstoolkit, beschikbaar.

Promotiemateriaal

Het materiaal is ontworpen met het bring a friend-principe in het achterhoofd. Onderzoek wijst namelijk uit dat de meeste deelnemers aan een open dag naar het park komen via tennissende familieleden, vrienden of kennissen en lokale media. De slogan ‘Tennis. Love the game’ is dan ook heel bewust gekozen.

We hebben het promotiemateriaal in 2018 uitgebreid naar verschillende doelgroepen. Je kiest het beeldmateriaal wat het beste past bij de doelgroep die je wilt aanspreken, of je kiest meerdere uitingen. De posters en flyers kun je heel gemakkelijk voorzien van de eigen clubinformatie. Met het materiaal kun je als club het hele jaar door aan de slag op data die jouw club het best uitkomen.

Wanneer organiseer je een open dag?

Maart en september zijn zeer geschikte maanden om een open dag te organiseren. In maart beginnen veel mensen weer aan de zomer te denken en start het traditionele tennisseizoen. Eind augustus en begin september is de vakantie net achter de rug, vaak hét moment waarop kinderen een keuze voor een sport maken.

Succes met de voorbereidingen van jouw open dag! Mocht je vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen met de Accountmanager uit jouw district.

Meld nu jouw open dag aan! 

Meld jouw open dag aan en zorg dat nieuwe tennissers weten wanneer jouw vereniging een open dag organiseert. Alle open dagen worden weergegeven op een interactieve kaart op www.tennis.nl.

>>AANMELDEN<<

Combineer de open dag met de AH Sportactie

Wil je als vereniging optimaal profiteren van de open dag op jouw club? Koppel de AH Sportactie aan de open dag. Organiseer de open dag voorafgaand aan de AH Sportactie en wijs bezoekers van de open dag op de AH Sportactie en de mogelijkheid om gratis op jouw club te komen tennissen. Het is hét recept om zo veel mogelijk nieuwe leden te verwelkomen op jouw tennispark!

 

Promofilmpjes

Deel deze promofilmpjes van Kiki Bertens, Michaëla Krajicek en Paul Haarhuis waarin zij oproepen naar jullie open dag te komen:

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.