Open dag

Een open dag organiseren is een krachtig middel om nieuwe tennissers aan jouw vereniging te binden en om de club te promoten. Om verenigingen te ondersteunen bij het organiseren van een open dag stelt de KNLTB een draaiboek, tips en vernieuwd promotiemateriaal, inclusief social media campagne en perstoolkit, beschikbaar.

Promotiemateriaal

Het materiaal is ontworpen met het bring a friend-principe in het achterhoofd. Onderzoek wijst namelijk uit dat de meeste deelnemers aan een open dag naar het park komen via tennissende familieleden, vrienden of kennissen en lokale media. De slogan ‘Tennis. Love the game’ is dan ook heel bewust gekozen. De poster en flyer kun je heel gemakkelijk voorzien van de eigen clubinformatie. Met het materiaal kun je als club het hele jaar door aan de slag op data die jouw club het best uitkomen.

Wanneer organiseer je een open dag?

Maart en september zijn zeer geschikte maanden om een open dag te organiseren. In maart beginnen veel mensen weer aan de zomer te denken en start het traditionele tennisseizoen. Eind augustus en begin september is de vakantie net achter de rug, vaak hét moment waarop kinderen een keuze voor een sport maken.

Succes met de voorbereidingen van jouw open dag! Mocht je vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen met de Accountmanager uit jouw district.