Jeugd weet Utrechtse S.V. PVDV weer te vinden door Tenniskids@School

S.V. PVDV

Beschrijving van het probleem en/of de aanleiding voor deze best practice

S.V. PVDV uit Utrecht verhuisde een aantal jaren geleden naar een nieuw sportpark, een gloednieuwe en zeer moderne tennisaccommodatie. Aangezien PVDV gevestigd is in Leidsche Rijn, de grootste Vinex-locatie van Nederland, betekende dit een groot potentieel aan nieuwe leden. Waar PVDV voorheen vooral een gezelligheidsvereniging was voor volwassen leden, bood de nieuwe situatie met name kansen om de band met de jeugd te versterken en nieuwe jeugdleden te trekken. De vereniging besloot plannen te maken om dat proces te stimuleren.

Beschrijving van de oplossing die heeft geleid tot deze best practice

In 2012 voerde een combinatiefunctionaris een behoefteonderzoek uit onder de jeugdleden. Dat onderzoek wees onder meer uit dat er behoefte was aan iets als een jeugdtoss, die niet veel later dan ook maandelijks werd gehouden. Dat was al een grote stap voorwaarts. Immers, de vereniging heeft de jeugd nu naast de wekelijkse les en een aantal jeugdtoernooien echt meer te bieden.

PVDV wilde echter meer want de club vindt: hoe meer jeugdleden, hoe leuker. De vereniging wilde dat er voor elk jeugdlid of aspirant-lid op zijn/haar eigen niveau voldoende mogelijkheden zouden komen om lekker te tennissen en zich te ontwikkelen. PVDV wilde de kinderen bereiken via school en zette daarom het project Tenniskids@School op.

Leerlingen van groep 3 tot en met 6 krijgen nu de mogelijkheid om laagdrempelig kennis te maken met tennis door tijdens de gymles twee maal een les te volgen. De kinderen die de smaak te pakken krijgen, zijn welkom om aanvullend twee maal PVDV te bezoeken en nader kennis te maken met de sport, de baan en de vereniging. Daarna hebben ze de mogelijkheid om lid te worden van de club en kunnen ze instromen in de zomerlesgroepjes, die omstreeks april weer van start gaan.

Beschrijving van het resultaat voor de vereniging van deze best practice

Toen de betreffende combinatiefunctionaris in het voorjaar van 2012 het onderzoek startte, waren er ongeveer 25 jeugdleden aanwezig binnen de vereniging, maar dat aantal is door het nieuwe beleid en vooral Schooltennis razendsnel gegroeid. Nu, twee jaar na de start van de nieuwe projecten, heeft PVDV 120 jeugdleden in het bestand.

Aan de slag met Schooltennis? Vraag direct het Schooltennispakket aan!