Albert Heijn Sportactie

Ben je op zoek naar mogelijkheden om nieuwe leden te werven voor jouw vereniging? Doe dan mee aan de landelijke AH Sportactie van Albert Heijn en NOC*NSF. Klanten van AH kunnen 3 weken lang, van 4 tot en met 24 september 2017, AH sportzegels sparen. Met een volle spaarkaart kunnen zij vijf keer gratis sporten bij deelnemende sportclubs naar keuze. Een unieke kans om de vereniging lokaal te promoten en om nieuwe leden te werven.

Uit de succesvolle pilot van vorig jaar in Utrecht is gebleken dat de AH Sportactie het dusdanig laagdrempelig maakt om te gaan sporten. En met succes! Want 70% van de sporters is lid geworden bij een sportclub in de buurt. Bovendien werden de sportactiviteiten gemiddeld beoordeeld met een 9. En het leuke is, de AH Sportactie valt tegelijkertijd met de Nationale Sportweek. Zowel de Nationale Sportweek als de AH Sportactie bieden jouw tennisvereniging de gelegenheid mensen kennis te laten maken met de vereniging en de tennissport.

Hoe doe je mee?

Stap 1: Meld zo snel mogelijk je tennisvereniging aan op www.clubprofiel.nl. Je clubprofiel wordt daardoor zichtbaar op www.sport.nl. Vanaf september is je clubprofiel op de websites van de AH Sportactie en de Nationale Sportweek te zien. Houd bij aanmelding het KvK nummer van je sportclub bij de hand.

Stap 2: Denk met andere enthousiaste organisatoren en trainers binnen je club alvast na over de kansen en mogelijke sportactiviteiten, en wijs een coördinator aan. Specifiek voor tennisverenigingen hebben we een aantal aandachtspunten en voorbeelden van activiteiten op een rij gezet, zie de downloads onderaan deze pagina.

Stap 3: Vanaf medio juni kun je via je clubprofiel je sportactiviteiten aanmelden voor de AH Sportactie en/of de Nationale Sportweek, doe dit bij voorkeur vóór de zomervakantie. Vanaf begin september zijn je activiteiten ook op de websites van de AH Sportactie en de Nationale Sportweek te zien.


 

Veelgestelde vragen

Wat houdt de AH Sportactie 2017 in voor sportclubs?

Iedere sportclub met een KvK nummer kan meedoen door sportactiviteiten gratis aan te bieden waar mensen met een volle spaarkaart zich voor kunnen inschrijven. Je bepaalt daarbij zelf welke en hoeveel activiteiten dat zijn en hoeveel mensen zich per activiteit in kunnen schrijven. Van bestaande trainingen open stellen tot nieuwe lessen voor een bepaalde doelgroep, alles is mogelijk. Sporters worden gestimuleerd om minimaal 3 keer mee te doen zodat zij jouw sportclub goed kunnen leren kennen. Hoe meer sportactiviteiten voor jong tot oud hoe leuker natuurlijk!

Wat houdt de AH Sportactie 2017 in voor klanten?

Via een spaaractie kunnen alle klanten bij Albert Heijn drie weken lang, van 4 tot en met 24 september, AH Sportzegels sparen. Met een volle spaarkaart kunnen klanten via de actiepagina www.ahsportactie.nl sportactiviteiten in hun buurt zoeken en boeken. Met één spaarkaart mag de klant tot en met 3 december vijf keer gratis sporten bij verschillende deelnemende sportclubs naar keuze. Klanten kunnen meerdere spaarkaarten activeren, zowel voor zichzelf als voor anderen.

Hoe werkt de actie?

De AH Sportactie start op maandag 4 september en eindigt op zondag 24 september. In deze periode kunnen klanten van de Albert Heijn zegels sparen en met een volle spaarkaart t/m 3 december inschrijven voor gratis sportactiviteiten. Via www.ahsportactie.nl kunnen klanten op zoek naar aangeboden sportactiviteiten in hun buurt. Via het online systeem schrijven de klanten zich in per sportactiviteit en krijgen de gegevens van de trainer/club. De sportclub krijgt daarbij de gegevens van de sporter, zodat ze beiden met elkaar kunnen communiceren indien nodig.

Wanneer loopt de actie?

Vanaf eind juni kunnen sportclubs hun activiteiten zelf in het systeem zetten. Op 4 september gaat de AH Sportactie van start in alle AH-winkels in Nederland. Klanten kunnen tot en met 24 september zegels sparen. Met de zegels kunnen ze tot en met 3 december 5 keer gratis sporten bij een sportclub. De Nationale Sportweek is van 9 tot en met 17 september.

Wat zijn de kosten voor onze club als we meedoen aan de actie?

De sportclubs mogen gratis deelnemen aan deze actie. De actie zorgt ervoor dat een grote groep mensen gemotiveerd wordt te gaan sporten. AH en NOC*NSF zorgen voor promotie van de actie en het inschrijfsysteem, een online platform waar het aanbod van alle sportclubs zichtbaar wordt. Het is aan de clubs zichzelf op de kaart te zetten met een aantrekkelijk aanbod. Dit activiteitenaanbod kan bijvoorbeeld zijn: Proeflessen (introductieles, vervolgles en afsluitend evenement voor alle AH-sporters), zie meer suggesties bij de downloads onderaan deze pagina. De kosten die je hiervoor eventueel maakt zijn voor de clubs een investering om nieuwe leden te werven. Ook een tennisleraar is gebaat bij nieuwe leden en ‘gratis’ lessen zijn ook voor trainers een investering in meer lessen in de toekomst.

Welke Albert Heijn winkels zijn aangesloten bij de AH Sportactie?

Alle Albert Heijn winkels zijn deelnemer aan de AH Sportactie (m.u.v. AH to go winkels) en klanten kunnen in deze vestigingen sportpunten inzamelen.

Hoe werk ik samen met de Albert Heijn-winkels?

Veel Albert Heijn-winkels kijken er naar uit met jullie samen te werken! Je kunt de Albert Heijn-winkels vanaf medio juni benaderen voor het promoten en aanbieden van jouw sport in of bij de winkel tijdens de AH Sportactie. Ook kun je bijvoorbeeld de AH medewerkers uitnodigen om eens kennis te komen maken met de vereniging en de tennissport. 

Waarom zou ik als sportclub deelnemen aan de actie?

Deelname aan de AH Sportactie is vrijwillig. Het biedt verschillende mogelijkheden voor de sportclub, zoals:

  • Promotie: Door de actie kan de sportclub via de Albert Heijn meer bekendheid genereren in de buurt en tevens de sport promoten.
  • Werving nieuwe leden: Het is een uitgelezen kans om gericht nieuwe leden te werven. Denk aan specifieke doelgroepen.
  • Toetsen van nieuwe activiteiten: De actie is ook geschikt om (potentieel) nieuw aanbod te toetsen. Bij voldoende animo kan men na de actieperiode van 14 weken de sportactiviteiten voortzetten of uitbreiden.
  • Vervullen van een maatschappelijke rol: De sportclubs die zich inzetten voor hun buurt kunnen de actie gebruiken om deze sportactiviteiten te promoten bij mensen dicht bij hen in de buurt.
Welke ondersteuning kunnen wij als sportclub ontvangen?

Medio augustus is een toolkit met communicatiemiddelen via de website beschikbaar. De toolkit bevat o.a. de volgende middelen:

  • Toolkit Gastvrijheid
  • Toolkit Social Media / Communicatie
  • Toolkit Ik neem je mee
  • Logo’s NSW en AH Sportactie
  • Lokaal persbericht
Wanneer sparen de klanten sportzegels bij Albert Heijn?

De Sportactie start op maandag 4 september en eindigt op zondag 24 september. In deze periode ontvangen klanten per €10,00 aan boodschappen een sportzegel. Bij 10 sportzegels heeft de klant een volle spaarkaart en kan de klant 5 keer gratis sporten. Een volle spaarkaart kan t/m 1 oktober worden ingeleverd bij de kassa. De AH medewerker scant de volle spaarkaart. De klant ontvangt een kassabon met actiecode en registreert zich bij de betreffende sportactiviteit via www.ahsportactie.nl. Het registreren via een zoek- en boeksysteem en het volgen van gratis sportactiviteiten kan t/m 3 december 2017. Een klant kan zoveel kaarten inleveren als hij wil.

Is er een maximaal aantal keren dat één persoon per sportclub mag sporten?

De gemaakte kosten voor de organisatie van de sportactiviteit worden niet vergoed. Ga als sportclub slim om met faciliteiten die beschikbaar zijn binnen de bestaande structuur. Wel bieden we online hulp om zo goed mogelijk deel te kunnen nemen.

Wat verstaan we voor deze actie onder ‘de sportclubs’?

Alle organisaties (verenigingen, stichtingen, sportlocaties, commerciële sportaanbieders, etc) en personen (denk aan buurtsportcoaches) die sportactiviteiten aanbieden. De nadruk ligt op het fysiek in beweging krijgen van de klanten van Albert Heijn.

De AH Sportactie start begin september, vlak na de zomervakantie. Waarom is voor dit moment gekozen?

We beseffen dat de start van de actie voor de meeste sportclubs samenvalt met de start van het sportseizoen. Maar ook met het moment dat veel mensen weer starten met school, werk, etc. Een natuurlijk moment om nieuwe dingen te proberen. Het betekent wel dat we nu al van de sportclubs vragen om na te denken over de actie en de sportactiviteiten. De ervaring bij Albert Heijn acties leert dat vanaf de derde spaarweek de meeste klanten van Albert Heijn de weg naar de sportclubs zullen weten te vinden. Bovendien mogen klanten hun activatiecode nog tot en met 3 december gebruiken.

Wat is het verband met de Nationale Sportweek?

Sportclubs die activiteiten aanbieden in de Nationale Sportweek, kunnen deze activiteiten ook aanbieden via de AH Sportactie. Alle sportactiviteiten die in de Nationale Sportweek plaatsvinden zijn gratis voor iedereen! De promotie kan dus ook gecombineerd worden! De 14e editie van de Nationale Sportweek vindt plaats van 9 tot en met 17 september 2017. Hierin hoef je geen spaarkaart in te leveren, maar kun je zonder spaarkaart de sport kiezen die bij je past. 

Moet ik voor de Nationale Sportweek apart inschrijven?

De tweede week van de AH Sportactie valt gelijk met de Nationale Sportweek, die dit jaar van 9 tot en met 17 september is. De Nationale Sportweek heeft als doel sporten en bewegen voor iedereen te promoten door landelijk en lokaal events, clinics en ludieke acties in te zetten. Ook jij kunt deze week als sportclub iets organiseren!

Het is voor sportclubs extra gemakkelijk gemaakt: zowel de AH Sportactie als de Nationale Sportweek werken via hetzelfde online zoek & boek systeem. Je hoeft maar één keer gegevens in te vullen, waarna jouw sportclub zichtbaar is op zowel de AH Sportactie website als op de Nationale Sportweek website. Zo kunnen mensen jouw sportclub eenvoudig vinden en heb jij per sportactiviteit inzichtelijk wie er bij jou komt sporten. Kijk voor meer informatie over de Nationale Sportweek 2017 op www.nationalesportweek.nl.

Het lukt mij niet om mijn club aan te melden, wat moet ik doen?

Wat vervelend dat het niet lukt om je club aan te melden op www.clubprofiel.nl.

Om je hiermee te helpen heeft NOC*NSF een support mailadres: clubsupport@nocnsf.nl. We hopen dat het met deze hulp gaat lukken.

Ik heb een inhoudelijke vraag over de AH Sportactie en ik vind geen antwoord in de Q&A. Wat nu?

Inhoudelijke vragen over de AH Sportactie kan je mailen naar clubsupport@nocnsf.nl. Je kan ook contact opnemen met de contactpersoon binnen je eigen bond of organisatie. Deze gegevens staan op www.clubprofiel.nl.

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.