Funmasters

Funmasters is een leuke, gezellige, sportieve tennismiddag of -avond voor iedereen tussen de 13 en 17 jaar. Funmasters staat in het teken van (tennis) wedstrijden, leuke spellen en vooral veel fun samen met vrienden op en naast de baan. Als afsluiter wordt er natuurlijk een hapje en drankje gedaan in het clubhuis.

Funmasters wordt georganiseerd door de KNLTB in samenwerking met verschillende tennisverenigingen. Deze middag of avond is helemaal naar de wensen van de jeugd, met verrassende, nieuwe tennisvormen en duurt zo'n 2,5 uur. Jongeren kunnen zich aanmelden voor Funmasters bij hun eigen club of een club in de buurt.

Voor wie?

Funmasters is voor iedereen tussen de 13-17 jaar die het leuk vindt om de sportieve uitdaging aan te gaan op de tennisbaan! Niet alleen de jeugd die lid is van een vereniging, maar ook zijn/haar vrienden en vriendinnen zijn van harte welkom. Het maakt dus niet uit welk tennisniveau iemand heeft, iedereen is welkom!

Waarom?

De uitstroom van leden in de categorie 13-17 jaar is relatief groot. De KNLTB heeft gekeken naar mogelijkheden om deze doelgroep beter te bedienen. Door middel van verschillende brainstormsessies met jeugdleden is Funmasters opgezet. Funmasters moet zorgen voor een aantrekkelijk tennisprogramma op de club, waardoor tieners tennis en de gehele sfeer eromheen weer leuk vinden en dus lid blijven. 

Hoe?

Natuurlijk wil je als club starten met Funmasters! In deze instructievideo wordt precies uitgelegd hoe je dit het beste kan doen! Heb je maar een kleine groep 13 tot 17 jarigen binnen de club? Ga dan bijvoorbeeld op zoek naar clubs in de buurt die Funmasters al aanbieden of ook willen starten. Ook als je wel een grote groep jongeren binnen de club hebt, is het leuk om de samenwerking te zoeken, zodat de jongeren ook in contact komen met andere jongeren. De KNLTB Accountmanager van de KNLTB kan je, waar nodig, helpen bij deze samenwerking. Ook bij vragen over Funmasters kun je terecht bij de KNLTB Acccountmanager.

Aan Funmasters zijn verschillende thema’s gekoppeld. Zo is er voor de zomer een Summerslam editie en voor de winter een Winterglow editie. Voor deze thema's zijn via de menustructuur speciale posters en flyers te downloaden die je kan gebruiken voor de promotie van Funmasters. Ook kun je gebruik maken van het programmaboek met leuke uitgewerkte suggesties voor spellen, oefeningen en ideeën voor op en naast de baan.

Inspiratie

Bekijk onderstaande video's om ideeën op te doen voor leuke oefeningen die gedaan kunnen worden gedurende de middag:

Succesverhaal

Laat je ook inspireren door het verhaal van TV Rijnhuyse! Zij organiseerden hun eerste eigen Funmasters editie en dat was een groot succes!

Video social media

Wil je Funmasters promoten op social media door middel van een video? Gebruik onze promotievideo!