TC Smashing Pink laat nieuwe leden zich welkom voelen

Best practice door: TC Smashing Pink

Beschrijving van het probleem en/of de aanleiding voor deze best practice

Twee belangrijke waarden voor TC Smashing Pink zijn: sportief en gastvrij; we willen een vereniging zijn waarin naast tennis ook het sociale contact hoog in het vaandel staat. 

Om die reden hebben we veel aandacht voor nieuwe leden en voor beginnende tennissers. Hoe zorgen we ervoor dat deze nieuwe groep zich welkom voelen?

Beschrijving van de oplossing die heeft geleid tot deze best practice

De opening van het seizoen start altijd met een zelfgemaakt ontbijt voor alle nieuwe leden. Ze krijgen dan informatie over de club en kunnen elkaar vast leren kennen.

Na het ontbijt start een tennisclinic verzorgd door de trainers van SP waaraan behalve de nieuwe leden iedereen kan deelnemen die kennis wil maken met SP. Aansluitend is dan de openingstoss voor de bestaande leden. De nieuwe leden en introducees kunnen ook aan deze toss deelnemen en zo al leden leren kennen ende sfeer van de club proeven. De middag wordt afgesloten met een drankje. 

Elk nieuw lid ontvangt – naast een welkomstgeschenk (dit jaar een handdoekje of een bidon) - een voucher voor drie groepslessen voor €15 euro. Hij of zij kan deze voucher inleveren bij een van onze trainers en óf aan 3 groepslessen deelnemen óf 1 individuele training krijgen voor €15 euro. 

Beschrijving van het resultaat voor de vereniging van deze best practice

Om te zorgen dat mensen na de openingstoss niet verloren raken is er meteen in de eerst week van het seizoen een ‘drempelvreestoss’: een gewone tossavond waarvoor alle nieuwe leden persoonlijk worden uitgenodigd zodat ze de stap naar een tossavond snel maken en daar zo snel mogelijk meer mensen leren kennen.

Daarnaast wordt ieder nieuw lid benaderd met de vraag of hij of zij al voldoende mensen kent in de club. Is dat niet het geval dan kan iemand een ‘maatje’ krijgen.

Een maatje is iemand die op hetzelfde niveau speelt en goed thuis is in de vereniging. Zo’n maatje organiseert wat tennisafspraken (bij voorkeur met anderen in een dubbel) en neemt het nieuwe lid een aantal keer mee naar de toss om hem of haar aan zo veel mogelijk anderen leden voor te stellen.