Juridische en financiële zaken

De KNLTB biedt verenigingen op juridisch en financieel gebied ondersteuning. Maak hier gebruik van!

Financiële zaken

Een gezonde financiële huishouding is essentieel voor een vitale vereniging. Uit de Verenigingsmonitor blijkt dat een groot aantal tennisverenigingen zorgen heeft over hun financiën. Deze zorgen ontstaan door minder inkomsten uit contributie, subsidies en sponsoring. De KNLTB wil de clubs zo goed mogelijk ondersteunen en heeft daarom de belangrijkste subsidies en belastingteruggaven op een rij gezet.

Juridische zaken

De KNLTB biedt een compleet pakket juridische dienstverlening aan, waarop jouw vereniging een beroep kan doen. Vaak kosteloos en soms tegen een gereduceerd tarief.

De KNLTB beschikt over veel juridische kennis en modelovereenkomsten. Daarnaast beoordelen we dossiers, contracten of andere juridische documenten en kunnen verenigingen aanspraak maken op collectieve verzekeringen.

Een belangrijk deel van de juridische dienstverlening is gericht op preventie. Om hier goed van te kunnen profiteren is het belangrijk om in een vroegtijdig stadium met ons contact op te nemen.

Accountmanagers

De KNLTB vindt het belangrijk dat verenigingen op het gebied van juridsche en financiële zaken goed ondersteund worden. Er kan altijd contact opgenomen worden met een Accountmanager wanneer een vereniging gebruik wil maken van de hulpmiddelen die de KNLTB op dit gebied aanbiedt. Of wanneer deze meer wil weten over dit onderwerp. 

Contributie

Praktische tips voor het innen van contributie

Juridische dienstverlening

De KNLTB biedt diverse vormen van juridische dienstverlening. Maak hier gebruik van!

Modelovereenkomsten

Kant en klare modelovereenkomsten voor diverse doeleinden.

Verzekeringen

Welke verzekeringen moet een vereniging goed geregeld hebben?