KNLTB Opleidingen

KNLTB Opleidingen

Schrijf je in voor de VCL- en VTL-cursussen!

VCL- en VTL-cursus

Zonder vrijwilligers kan de tennissport in Nederland niet bestaan. Het is echter van belang dat vrijwilligers goed worden opgeleid. Om hiervoor zorg te dragen, biedt de KNLTB VCL- en VTL-cursussen aan.

Het is voor leden mogelijk om een cursus verenigingscompetitieleider (VCL) en verenigingstoernooileider (VTL) te volgen. De ledenadministrateur kan via MijnKNLTB leden opgeven voor een cursus. 

VCL-cursus

De cursus Verenigingscompetitieleider (VCL) is bedoeld voor diegene die verantwoordelijk is
voor een ordelijk verloop van een competitiedag op het park van zijn vereniging. Gezien de vele competities is het aan te bevelen om binnen de vereniging meerdere personen met deze functie te hebben, waardoor het werk kan worden verdeeld. Indien een vereniging deelneemt aan de competitie is het zelfs verplicht een gecertificeerde VCL te hebben.

Bij de VCL-cursus worden stap voor stap alle aspecten behandeld waarmee tennisclubs te maken krijgen tijdens competitiedagen. Verenigingen die in competitieverband spelen zijn verplicht een gecertificeerde VCL te hebben. Gezien het arsenaal aan competities van de KNLTB is het voor clubs handig om meerdere gediplomeerde competitieleiders te hebben, waardoor het werk verdeeld kan worden.

VTL-cursus

De cursus Verenigingstoernooileider is bedoeld voor verenigingsleden, die zich (willen) bezighouden met de organisatie van toernooien in de ruimste zin van het woord. In de cursus worden diverse thema’s behandeld, zoals de rechten en plichten van de toernooileiding en met name de organisatie van ”Open toernooien”.

Deelnemers van de cursus Verenigingstoernooileider (VTL) krijgen een lesprogramma over de organisatie van tennistoernooien en alles wat daarbij komt kijken. In de cursus worden diverse thema’s behandeld, zoals de rechten en plichten van de toernooileiding en de organisatie van open toernooien. Ook hierbij geldt dat clubs over een gecertificeerde toernooileider moeten beschikken indien zij goedgekeurde KNLTB-toernooien willen organiseren.

In het voorjaar van 2019 worden er weer nieuwe VCL- en VTL cursussen georganiseerd. De ledenadministrateur van de vereniging wordt in janauri per e-mail geïnformeerd over de inschrijvingsperiode.

 

 

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.