KNLTB Opleidingen

KNLTB Opleidingen

Schrijf je in voor de VCL- en VTL-cursussen!

VCL- en VTL-cursus

Zonder vrijwilligers kan de tennissport in Nederland niet bestaan. Voor de organisatie van competities en toernooien zijn enthousiaste vrijwilligers nodig die zich hiermee bezig houden. Het is echter wel van belang dat deze vrijwilligers goed worden opgeleid. Om hiervoor te zorgen, biedt de KNLTB VCL- en VTL-cursussen aan.

VCL-cursus

De cursus Verenigingscompetitieleider (VCL) is bedoeld voor diegene(n) die binnen de vereniging verantwoordelijk is/zijn voor de competitiedeelname en -organisatie. Hij of zij meldt o.a. de competitieteams aan bij de KNLTB, zorgt voor een ordelijk verloop tijdens een competitiedag en voor een juiste en snelle verwerking van de competitieresultaten. Gezien de grootte en de hoeveelheid competities is het aan te bevelen om binnen de vereniging meerdere personen met deze rol te hebben, waardoor het werk kan worden verdeeld. Indien een vereniging deelneemt aan competities is het zelfs verplicht om een gecertificeerde VCL te hebben. Bij de VCL-cursus worden stap voor stap alle aspecten behandeld waarmee tennisclubs te maken krijgen tijdens competitiedagen. 

VTL-cursus

De cursus Verenigingstoernooileider (VTL) is bedoeld voor verenigingsleden, die zich bezig willen houden met de organisatie van allerlei soorten toernooien. Tijdens de cursus worden diverse thema’s behandeld, zoals de rechten en plichten van de toernooileiding en deelnemers, komt de regelgeving aan bod en krijgt men praktische ondersteuning en tips voor de organisatie van een toernooi.

Bij het organiseren van een KNLTB-goedgekeurd toernooi (een open toernooi of een ranglijsttoernooi) is het verplicht dat de toernooiorganisator in het bezit is van een geldig VTL-certificaat. 

Inschrijven

Als Ledenadministrateur kun je geïnteresseerde leden inschrijven om een basiscursus Verenigingscompetitieleider (VCL) en/of Verenigingstoernooileider (VTL) te volgen in het voorjaar van 2020. Alle mogelijkheden (data & locaties) vind je hier.

Inschrijven gaat eenvoudig via de cursusboeker in het ledenadministratiepakket (KNLTB.Club of All United). Je kunt leden inschrijven vanaf 28 januari tot uiterlijk 10 dagen voorafgaand aan een cursus. Gebruik hiervoor deze handleiding. Komt de cursus niet meer in beeld dan is deze helaas vol. Na inschrijving ontvangt de cursist een inschrijfbevestiging.

Aanmeldingen voor de update cursussen (verlengen VCL/VTL certificaat na 5 jaar) kunnen per e-mail aan ons worden doorgegeven via wedstrijdtennis@knltb.nl.

Gebruik je als ledenadministrateur KNLTB.Club, maar komt de cursuszoeker niet direct tevoorschijn? Dan is jouw gebruikersaccount in KNLTB.Club nog niet gekoppeld aan de rol als Ledenadministrateur. Een beheerder van jouw vereniging in KNLTB.Club kan het gebruikersaccount koppelen. Indien je zelf beheerdersrechten hebt dan kun je dit ook direct zelf doen. Klik hier voor een uitleg.