Dagtoernooi

Van 's ochtends vroeg de banen slepen tot 's avonds laat met z'n allen aan de bar. Tijdens een dagtoernooi bruist het één volle dag op de vereniging. Ben jij van plan om een dagtoernooi te organiseren? Een goede voorbereiding is het halve werk! Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om een succesvol dagtoernooi te organiseren.

Een dagtoernooi is voor spelers makkelijk planbaar, want de naam zegt het al: het toernooi vindt plaats op één dag of zelfs een dagdeel. Het is voor deelnemers leuk om meerdere wedstrijden op deze dag te spelen dus we adviseren toernooiorganisaties om in poulevorm en op tijd te spelen, zodat iedereen lekker veel kan spelen. Een dagtoernooi is een ideale toernooivorm om te organiseren voor allerlei soorten doelgroepen. Van jeugd tot senioren, maar ook voor specifieke doelgroepen als starters (laagdrempelig), rolstoeltennissers of voor een bepaalde leeftijdscategorie. 

Voordelen van een dagtoernooi

  • Lage drempel voor nieuwe leden om mee te doen, waarmee je ze verder aan de vereniging bindt; 
  • Makkelijk in te plannen voor spelers, waarmee je de groep spelers bereikt voor wie een weektoernooi te lang duurt; 
  • Alle toernooideelnemers tegelijk op de vereniging, wat zorgt voor veel gezelligheid; 
  • Deelnemers spelen meerdere wedstrijden op de dag en zijn nooit na één wedstrijd klaar;
  • Het is mogelijk om gedurende het jaar meerdere weekendtoernooien te organiseren voor verschillende doelgroepen (jeugd/ senioren/ starters/ rolstoeltennissers), zodat er op verschillende momenten veel sfeer is op de vereniging; 
  • Het is eenvoudiger om vrijwilligers te vinden voor een eendags-event.

Vraag het hele jaar jouw open dagtoernooi aan! 

Om meer verenigingen te stimuleren een dagtoernooi te organiseren, is het gedurende het hele jaar mogelijk om een open dagtoernooi aan te vragen. Is er nog een doelgroep op jouw vereniging waarvoor je graag een dagtoernooi wil organiseren? Vraag het Open Dagtoernooi dan aan via MijnKNLTB.

Wat zijn de voordelen van het aanvragen van een open dagtoernooi bij de KNLTB? 

  • Het toernooi komt in de KNLTB toernooikalender op knltb.nl;
  • Bij publicatie van het toernooi via Tennis Toernooiplanner is jouw toernooi vindbaar op MijnKNLTB.nl;
  • Via Tennis Toernooiplanner kan je makkelijk een indeling maken op speelsterkte;
  • Speelsterktes van deelnemers worden na uitwisseling van de gegevens met de KNLTB aangepast en verwerkt in DSS.

Organisatie & Promotie

Hieronder vind je als toernooiorganisatie in het eerste blok een aantal handige documenten die je goed kan gebruiken bij de organisatie van jouw toernooi. Om een succesvol toernooi te organiseren is het ook belangrijk dat je jouw toernooi onder de aandacht brengt bij spelers van jouw eigen vereniging én verenigingen in de buurt door middel van verschillende communicatiemiddelen als posters en flyers, maar ook via social media en de website. Voor de promotie van het toernooi kan je gebruik maken van de downloads uit onderstaande promotie toolkit.