Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

"Ik zorg ervoor dat mijn leden competitie kunnen spelen"

Zomeravondcompetitie

Heeft jouw vereniging leden die naast de Voorjaarscompetitie nog meer competitie willen spelen? Of leden die door de drukte op de vereniging niet mee kunnen doen aan de Voorjaarscompetitie? Of leden die in het weekend verhinderd zijn? Speciaal voor hen is er de Zomeravondcompetitie.

De Zomeravondcompetitie is een recreatieve competitie, op zeven woensdagavonden in mei en juni. Deze competitie is alleen voor spelers en speelsters van 17 jaar en ouder en is geschikt voor alle speelsterktes.

Vier dubbels

Elke competitiedag bestaat uit vier dubbels. Dat kan 4x HD zijn, 4x DD of DD, HD en 2x GD. Op basis van onderstaande klasse-indeling zullen de teams op actuele rating per klasse worden ingedeeld:

  • 1e klasse              teamgemiddelde kleiner dan 12
  • 2e klasse              teamgemiddelde gelijk aan 12 en kleiner dan 14
  • 3e klasse              teamgemiddelde gelijk aan 14 en kleiner dan 16
  • 4e klasse              teamgemiddelde gelijk aan 16 of hoger

Speeldagen

Klik hier voor de speeldata van de Zomeravondcompetitie 2020.

Teams en spelers 

Elk team bestaat uit minimaal 4 spelers. 

Inschrijven van teams

  • Als VCL kan je van 5 tot en met 19 maart de teams van jouw vereniging inschrijven voor de Zomeravondcompetitie via MijnKNLTB. Gebruik hiervoor het stappenplan inschrijven teams.
  • Het inschrijfgeld voor deelname aan de Zomeravondcompetitie is € 38,62 per team. 
  • Aanvragen die na 19 maart 2020 binnenkomen, worden alleen toegevoegd als hiermee het aantal teams in een poule op acht kan worden gebracht. Tot de indeling bekend is, staan deze teams op een wachtlijst.
  • Indien een reeds ingeschreven team zich na 1 april 2020 terugtrekt, zijn wij helaas genoodzaakt een boete op te leggen van €115,-. Voor een terugtrekking van een reeds ingeschreven team na publicatie van de indeling geldt een boete van €225,-.

Compact Spelen

Voor de Zomeravondcompetitie geldt Compact Spelen: bij de 40-40 stand wordt er gebruik gemaakt van het Beslissend Punt Systeem (BPS) en er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13. Klik hier voor meer informatie.

Doe je ook mee?

Wil jij op jouw vereniging ook de Zomeravondcompetitie aanbieden? Dat kan! Gebruik dan de materialen uit de toolkit onderaan deze pagina om de Zomeravondcompetitie via verschillende communicatiemiddelen zoals social media en de verenigingswebsite te promoten onder jouw leden.