Competitie Marktplaats

Competitie Marktplaats

Competitieteam nog niet compleet?

Bekijk de advertenties

Voorjaarscompetitie

De Voorjaarscompetitie wordt jaarlijks gespeeld in de periode van begin april tot en met begin juni. Voor veel tennissers de leukste periode van het tennisseizoen. Ieder jaar gaan zo’n 30.000 teams de baan op. Op deze pagina vind jouw vereniging alle belangrijke informatie over de Voorjaarscompetitie, zoals bijvoorbeeld speeldata, wedstrijdbulletins en dispensaties.

MijnKNLTB

Alle informatie over de Voorjaarscompetitie vind je op MijnKNLTB.nl! De website is gratis toegankelijk, overzichtelijk, eenvoudig, altijd up-to-date en volledig mobile responsive. Deze website is onderdeel van de ambitie van de KNLTB om één grote tenniscommunity te creëren dat voorziet in alle wensen van clubs en spelers én klaar is voor de toekomst. Zo kunnen we jou nog beter bedienen! 

Competitie Marktplaats

Zijn de teams op jouw club al helemaal klaar voor de competitie? Of zijn er nog teams die op zoek zijn naar een teamgenoot? Plaats een advertentie in Competitie Marktplaats en vind een speler!

Dispensatie

In de Voorjaarscompetitie 2018 kan je als VCL dispensatie aanvragen voor 2 keer spelen in een speelweek of spelen voor 2 verenigingen. De invallersregeling is versoepeld waardoor je voor veel spelers geen dispensatie meer hoeft aan te vragen. Naar schatting komt 90% van de aanvragen voor twee keer spelen voor één vereniging dan ook te vervallen. De dispensatievoorwaarden vind je hier.

Klik hier voor het stappenplan voor de aanvraag van dispensatie twee keer spelen voor één vereniging. Aanvragen moeten uiterlijk op 27 maart 2018 ingediend worden.

Leeftijden

Voor deelname aan de Voorjaarscompetitie gelden de volgende leeftijdsgrenzen:

  • 17+: spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 2002
  • 25+: spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 1994
  • 30+: spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 1989
  • 35+: spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 1984
  • 45+: spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 1974
  • 50+: spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 1969
  • 10 t/m 14 jaar: spelers en speelsters die geboren zijn op of ná 1 januari 2004 en vóór 1 januari 2009. Ook is het mogelijk om in een 10 t/m 14 jaar team per speeldag maximaal één speler op te stellen die één jaar te oud is.
  • 11 t/m 17 jaar: spelers en speelsters die geboren zijn op of ná 1 januari 2001 en vóór 1 januari 2008. Ook is het mogelijk om in een 11 t/m 17 team per speeldag maximaal één speler op te stellen die één jaar te oud is.

Inschrijven

Wil je een competitieteam inschrijven? Alle informatie, een handleiding en het inschrijven zelf vind op deze pagina.

Banenschema

In het banenschema staat het minimum aantal banen dat een vereniging per ingeschreven team ter beschikking moet hebben. Verenigingen die met vier of minder ploegen per dagdeel inschrijven voor de Voorjaarscompetitie, kunnen tijdens het inschrijven een verzoek indienen om deze ploegen gelijktijdig uit en thuis te laten spelen. Dit kan voor de vereniging voordeel bieden in verband met barbezetting en het creëren van meer sfeer bij thuiswedstrijden.

Ben je benieuwd hoe je de planning van de wedstrijden zichtbaar kunt maken op de website van jouw vereniging?
Klik hier voor het stappenplan met de uitleg.

Jeugdspelers die op een andere vereniging competitie spelen

Het kan voorkomen dat een jeugdspeler bij een andere vereniging lid wordt om daar competitie te spelen. Voor deze jeugdspelers kun je als vereniging de dubbele bondsafdracht terugvragen. Stuur het bondsnummer en de naam van de speler naar wedstrijdtennis@knltb.nl o.v.v. ‘creditering dubbele bondsafdracht junioren’.