Voorjaarscompetitie

Van april tot en met juni is het elk jaar weer zover: de leukste periode van het tennisseizoen breekt aan met de KNLTB Voorjaarscompetitie. Ieder jaar gaan zo’n 30.000 teams de baan op. Op deze pagina vind jouw vereniging alle belangrijke informatie over de Voorjaarscompetitie, zoals bijvoorbeeld speeldata, wedstrijdbulletins en dispensaties.

Competitie Nieuwe Stijl

In 2017 zijn voor het eerst de nieuwe competitievormen in het kader van Competitie Nieuwe Stijl geïntroduceerd in de Voorjaarscompetitie. Voor informatie over de Zomeravondcompetitie, de 8&9-competitie en verkort spelen kijk hier.

Leeftijden

Voor deelname aan de Voorjaarscompetitie gelden de volgende leeftijdsgrenzen:

  • 17+: spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 2002
  • 25+: spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 1994
  • 30+: spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 1989
  • 35+: spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 1984
  • 45+: spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 1974
  • 50+: spelers en speelsters die geboren zijn vóór 1 januari 1969
  • 10 t/m 14 jaar: spelers en speelsters die geboren zijn op of ná 1 januari 2004 en vóór 1 januari 2009. Ook is het mogelijk om in een 10 t/m 14 jaar team per speeldag maximaal één speler op te stellen die één jaar te oud is.
  • 11 t/m 17 jaar: spelers en speelsters die geboren zijn op of ná 1 januari 2001 en vóór 1 januari 2008. Ook is het mogelijk om in een 11 t/m 17 team per speeldag maximaal één speler op te stellen die één jaar te oud is.

Inschrijven

Wil je een competitieteam inschrijven? Alle informatie, een handleiding en het inschrijven zelf vind op deze pagina.

Dispensatie

In de Voorjaarscompetitie 2018 kan je als VCL dispensatie aanvragen voor 2 keer spelen in een speelweek of spelen voor 2 verenigingen. De invallersregeling is versoepeld waardoor je voor veel spelers geen dispensatie meer hoeft aan te vragen. Naar schatting komt 90% van de aanvragen voor twee keer spelen voor één vereniging dan ook te vervallen. De dispensatievoorwaarden vind je hier. Nadat de indeling gepubliceerd is, ontvang je meer informatie over hoe je dispensaties kan aanvragen. Aanvragen kunnen t/m 19 maart 2018 ingestuurd worden.

Banenschema

In het banenschema staat het minimum aantal banen dat een vereniging per ingeschreven team ter beschikking moet hebben. Verenigingen die met vier of minder ploegen per dagdeel inschrijven voor de Voorjaarscompetitie, kunnen tijdens het inschrijven een verzoek indienen om deze ploegen gelijktijdig uit en thuis te laten spelen. Dit kan voor de vereniging voordeel bieden in verband met barbezetting en het creëren van meer sfeer bij thuiswedstrijden. 

Jeugdspelers die op een andere vereniging competitie spelen

Het kan voorkomen dat een jeugdspeler bij een andere vereniging lid wordt om daar competitie te spelen. Voor deze jeugdspelers kun je als vereniging de dubbele bondsafdracht terugvragen. Stuur het bondsnummer en de naam van de speler naar wedstrijdtennis@knltb.nl o.v.v. ‘creditering dubbele bondsafdracht junioren’.

 

Helaas is het alleen mogelijk om vanuit Nederland een reactie te plaatsen.